Tuesday, 22 May 2012

Doodles

Assalamualaikum dah hai semua orang.


This is gonna be short entry for today. Actually, I ada rasa malu sikit nak update entry hari ni. Erm. Bukan apa, disebabkan hari ni terasa tersangatlah bosan sampai dah tak tahu nak buat apa lagi, I pon decide bukak lappy and online. Habis semua web kegemeran I terjah but yet still rasa bosan so I got an idea nak belajar lukis doodle. Erk. Lukis? Doodle? Homai. Like seriously nak men-doodle? Memang out of my box sebabnya I memang tak pandai nak melukis. Tak creative langsung but entah kenapa ada rasa nak mencuba jugak melukis doodle. 

I start google-ing cara² nak melukis doodle yang paling senang sebabnya I kan budak baru nak belajar. Google punya google, I rasa I nak cuba men-doodle guna Paint Tool SAI sebabnya I rasa software ni user friendly. And yes, mula² memang agak susah jugak la nak membentuk tangan ni supaya jadi lembut. Kan dah kata tak pandai melukis so memang la tangan ni keras sikit kan. Hiksss. 

Okay, tak nak cakap banyak. Here you go. I'm gonna share it here and let's people judge. Tapi jangan lah judge teruk² sangat sebabnya I ni boleh dikategorikan sebagai beginner lagi. Remember that. ^_________^

Well, that's was my first tried. I know ada banyak kekurangan pada doodle tu. But people always said, PRACTICE MAKE PERFECT. So I'm not gonna stop till here. I'm looking forward to try harder to improve my doodle. 

3 comments:

  1. Amboi, semakin beraniii! haha. good luck and all the best for your next practice on doodling :)
    Mimiechan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you Mimiechan. Keep on supporting me in everything I do okay? Hiksss

      Delete
  2. as salam, nice blog, done blogwalking.. jom blogwalking dan follow blog saya :)
    http://www.rinnran.com

    ReplyDelete