Monday, 17 October 2011

Big Day - My Convovation Day

Assalamualaikum dan hai semua orang.

Penantian selama 3 tahun kini berakhir dengan segulung ijazah di dalam genggaman. Finally, I'm officially graduate. Bergenang air mata bila ayah dan mak sama² berada dalam dewan untuk melihat dan berkongsi kejayaan anak mereka yang tak seberapa ni. Kegembiraan terpancar di muka semua orang pada hari konvokesyen tu. Tahniah diucapkan pada semua graduan KPTM yang terlibat masa Majlis Konvokesyen KPTM yang ke 28 pada 15 & 16 October baru² ni. Grrrr. Apasal giler skema ayat tuk entry kali ni. Ah, sila abaikan ye. Emotional jap tulis entry kali ni. 


#1- Nampak tak? Sumpah bangga bila dah grade. Tapi sorry quality agak kurang memuaskan. Maklumlah guna kamera phone je.  And berjota² lemon nak say thanks to Tieqa sebab bg bookmark tu. Ingat jugak kau kat aku kan. Thanks a lot :)

Alhadulillah, diploma sudah. Degree pula menyusul kemudian. InsyaAllah. Semoga Allah sentiasa memberi yang terbaik kepada hambaNYA yang inginkan kejayaan yang terbaik di dunia mahupun di akhirat, Amin.


#2- Ni yang paling mahal ni. Honestly said, time konvo hari tu first time dapat bunga and bebear dari ayah. Sumpah suka. Tak sangka pandai jugak ayah bagi bunga semua tu. Mak, jangan jeles eh. Hahah. *Jahat. And thanks jugak buat family Mimiechan sebab sudi bagi gift. Terharu. Kalau macam ni, hari² pon nak convo boleh tak? Leh dapat bunga and bebear banyak² :D




#3- Ni pulak antara sahabat susah senang time Diploma. Terima kasih untuk persahabatan yang sangat tulus dari korang. Semoga kita akan teruskan persahabatan ni sampai bila². Kata nak sambung Degree sama² kan? :)


Entry kali ni tak banyak gambar. maklumlah semua gambar kat kamera mahal TeareMond. Nanti kalau dah dapat gambar² convo tu, akan ada update part 2 pulak okay. Sabar. Sekian.




7 comments:

  1. awk konvo bila?sabtu ke ahad?

    ReplyDelete
  2. @tiQakite konvo sabtu. Kamoo? sabtu jugak kan?

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum :)) akak! sudah convo? wah!!! congrats <3

    ReplyDelete
  4. @ehaminnie hye2. Waalaikumsalam dearie. yup2. akak dah convo 15 oct hari tu. Thanks2. Nak bebear boleh? :D

    ReplyDelete
  5. congrates...for you graduation...

    den bile lagi..-,-"

    ReplyDelete
  6. @Afiq Arif heheh. Thanks afiq. Nnt one fine day its ur day too. Sabar menanti :)

    ReplyDelete
  7. @Si Kawaii hihi boleh saja ^^ nnt ezma post kan tau :)) if xdew yg pakai topi convo camne? huuuu boleh ek?

    ReplyDelete