Saturday, 18 June 2011

[Holiday] Cameron Highland Part 1

Assalamualaikum semorangggg.

Sebut pasal Cameron Highlands, serious ai cakap yang ai dah fall in love dengannya. Ai suka suka dan akan terus sukakan Cameron Highlands. Nanti kalau dah kawin nak honeymoon kat sana jela. Ngeeee *Calon pon takde lagi nak cakap pasal kawin. :D

Selama 3 hari ai kat sana, terasa macam ada kat overseas. Kat negara² yang sejuk² tu. *Berangan je lebih kan :D

Kali ni agak happening sikit holiday ai sebabnye semua best friend ai dapat join sekali tuk holiday ni. Seronok sangat. Ai memang suka pergi holiday dengan diorang. Terbaikkkk.
Banyak tempat² yang menarik sebenarnya yang ada dekat Cameron Highlands. Ai rasa semua pon tau kan tempat apa yang best kat sana.

Antaranye of cose la ladang strawberry. Ada tempat yang kita leh petik strawberry sendiri kan. Ouh tu yang sangat best.

Next is ladang teh for sure. Hijau je pemandangan kat ladang teh. Heaven sangat rasanye. Dah la angin bertiup sepoi². Terasa angin yang sangat sejuk. And masa dekat ladang teh tu, sempat jugak ai sambut birthday dua orang kawan ai. Walaupon tak seberapa hope u alls suka la. heeeee. Actually birthday diorang lambat lagi but ai dan MimieChan saje je nak sambut awal. Dah alang² bercuti kat Cameron baik terus sambut sekali kan. Baru best sikit.



From left : Teha & Ct (Happy birthday in advance korang)
From Right : Mimie and Khaty 


Sejuk²  heaven jugak rasanye kalau dapat minum teh panas²  kan? Masa dekat Cameron, ai sempat la jugak merasa teh yang segar dari Cameron. Ai singgah dekat Cameron Bharatt tuk rasa kesegaran teh sambil menikmati pemandangan ladang teh. Gila terbaikkk tu ^_____^


Layan teh berperisa blackcurrant. Sedap weyhhhh ^___^


Cactus pon sangat femes kat sana. Kitorang sempat jugak melawat tempat² yang ada cactus. Ai sangat batak sebab ada banyak sangat cactus.  Tersusun chantek je. Lepas tu ada yang besar² cactusnye. Rasa nak bawak balik je tapi apa kan daya tak pandai nak jaga. Hahahaha.



Pergi Cameron tak sah la kan kalau tak borong starwberry and teh bawak balik rumah. Hish time kat sana, memang rambang mata ai tengok buah strawberry yang besar². Rasa nak beli semua bawak balik rumah je. Tapi itu semua nafsu so kita tak leh ikutkan sangat nafsu kita tu. Beli ala kadar je sudah la kan ^_______^


Untuk posting part 1 ni, tak banyak gambar yang ai akan upload kan. Ai upload gambar dari handphone ai je sebab kebanyakkan gambar gune camera mahal kawan ai. *Bila la ai nak beli DSLR T_________T


Nanti on next posting part 2, insyaAllah ai akan upload semua gambar yang best² dari kamera kawan ai tu. Tunggu okayyyy :D

6 comments:

  1. wah, nape x ajak ?cedih.
    next time nak follow gak!

    ReplyDelete
  2. heee. next time kita g okay :D

    ReplyDelete
  3. seronok kann pergi CH? sgt2 sejuk sampai demam2 den pergi sane. haha. Have fun with you'll guys! nnt kite plan next trip plak okay:)

    ReplyDelete
  4. @Mimiechan best je g cameron. Jom pindah duduk sana :)

    ReplyDelete
  5. wah best tu g cameron highland!hehehe

    ReplyDelete