Sunday, 13 March 2011

In Love

Assalamualaikum

Let's pray for Japan everybody! Ai pasti semua tau kan yang negara Jepun sedang mengalami bencana alam yang sangat teruk. Rasa nak menangis je tengok video and berita mengenai Jepun. Dasyat sangat. Sekelip mata je semua ditenggelami air. Kita hanya mampu berdoa tuk semua rakyat Jepun dan negara negara yang turut mengalami situasi sama. Semoga detik cemas yang mereka lalui cepat berakhir tanpa mengorbankan banyak lagi nyawa. Amin!

Dan sesungguhnye ai tak sabar nak cepat² habiskan practical life ai. Ai rasa setiap post ai, ai akan cakap benda yang sama pasal practical life ai kan? Ye, ai memang dah tak sabar. Ai penat. Penat sangat. Penat ulang alik Kl-Semenyih, penat keje ikut shift. Semua penat. Tp always remind myself to be very patient. Tak lama je lagi. Cool je. haha


Grrr. Cakap pasal cool ni, ada satu perkara yang buatkan ai tak boleh cool kan diri ai yang sememangnye tak cool ni =_=' . Seriously bila ai teringat kejadian tu ai memang rasa nak maki hamun je dekat orang yang tinggikan suara kat ai. Hati dan mulut sememangnye dah maki hamun pon orang tu. Padan la muka kau kan kena maki hamun dengan aku. Tu la balasannye. Macam² aku sumpah kau. Sorry la ye. Hati dah sakit. Tak tau la sampai bila baru kau nak sedar. Sedar lah wahai manusia! Kalau terus hidup macam tu, sampai bila² pon kau takkan kemana la. Dan jangan ingat diri tu paling perfect. Ramai lagi orang yang lebih perfect dari kau. INGAT TU! Tengok! Kan ai dah termarah kat sini. Hish spoil je. Cool Khaty, Chill aje *breathing

Lega. Lega bila dah lepaskan semuanye. Ignore it. Tak penting pon orang tu.


Heh heh heh, ai dah jatuh cinta la. ngeee. Jatuh cinta dengan Putrajaya! Tak tau since bila ai mula jatuh hati dengan Putrajaya. Ai rasa Putrajaya tempat paling cool sekali sebab semua ada. Ai mean taman taman yang ada semuanye best². Setiap taman tu ada aktiviti² yang menarik. Tak payah pegi jauh2. Putrajaya pon dah cukup. Dulu ai selalu jugak pegi Putrajaya tapi takde pulak rasa nak jatuh hati ke apa tapi sekarang serious, ai ulang sekali lagi ye; ai dah jatuh hati dengan PUTRAJAYA! Sebab kamoo saya jatuh hati dengan Putrajaya. Terima Kasih! *_=
Buat masa ni, dalam masa lebih kurang sebulan ai dah berjaya jejakkan kaki di dua taman yang ada kat Putrajaya. Taman Botani dan yang paling baru semalam ai berjaya jejakkan kaki di Taman Air Wetland. Best sangat. 

Walaupon semalam hari nak dekat hujan, tapi ai and MimieChan sempat merasa naik Paddle Boat. Dengan hanya dikenakan bayaran RM10 satu paddle boat, kitorang dapat main selama 1/2 jam. Lepas rindu nak naik paddle boat tu sebabnye last ai naik time kat Melaka. 
Best best dah sangat best. Banyak lagi aktiviti yang boleh u guyss buat kat sana. Ai suggest yang belum pernah sampai kat Taman Air Wetland tu boleh la cuba jejakkan kaki. Sure takkan menyesal. Pemandangan pon chantek sangat. Sape yang suka buat outdoor photoshoot tu leh la try photoshoot kat Taman Air Wetland tu. heee


See. Chantek kan pemandangan kat sini. Kan ai dah cakap. Ngeee >_<

haaa. Jangan tiru aksi kami. Aksi paling ngeri yang kami lakukan. *Gedix je. heheheh

Nasib ada kamoo. Boleh la kita teroka satu Putrajaya. 

Last but not least, I  Putrajaya


1 comment: