Wednesday, 16 February 2011

Super Duper High

Salam everyone Winking
Wheee . Penat mendaki masih terasa . Kaki terasa nak tercabut . Hanya Allah tahu betapa nak tercabut nyawa ai masa tu .
BROGA HILL ~ Itu semua kerananye .

DSC01825


Sebelum² ni ai memang tak pernah daki mana² bukit sebab tu la salah satu dari impian ai ialah untuk cuba mendaki mana² bukit . ngeeee Big Grin Impian untuk mendaki Broga Hill akhirnya tercapai pada hari Sabtu yang lepas (12 February 2011) .
Ai dengan gigih bersama²
MimiChan telah keluar dari rumah pada pukul 7am dan terus ke Setiawangsa untuk mengambil Amira Najwa dan kawannye . Lepas tu , apa lagi terus la menuju ke Broga Hill .


DSC01857

Dalam hati berkobar² nak sampai puncak . Tapi sebelum sampai puncak tu , Allah je yang tau betapa lemahnye ai . Rasa nak tercabut semua anggota badan ni . Lebih² lagi kaki ai ni . Masa yang diambil untuk sampai puncak Broga lebih kurang setengah jam or paling lama satu jam . Tapi ai nak sampai ke puncak tu memang nak dekat 2 jam la . Tapi thanks to MimieChan sebab sudi teman ai naik perlahan² . Serious banyak kali ai berhenti rehat sebab tak larat sangat . 



Sempat bergambar time berhenti rehat . Mula² gelak la . lama² menangis nak balik . *malu je 


And jujurnya , ai memang dah tak kuat and dah hampir putus asa untuk naik sampai ke puncak masa tu .
Sampaikan air mata ni meleleh keluar tiba² . Dalam erti kata lain ai menangis . Big Grin *malu*


Maunye tak menangis penat gilerrr kot . Tapi disebabkan MimieChan, ai gagahkan diri tuk teman dia sampai puncak . Tapi malangnye ai tak dapat jugak temankan dia sampai puncak . Ai betul² dah tak larat . Sorry Mimie Sad



DSC01809

DSC01791
Hanya sampai buaian ni je ai mampu daki . Yang len daki sampai ke puncak . Syabas guys Winking

Apa² pon , ai bangga dengan diri sendiri sebab walaupon ai tak naik sampai puncak , tp atleast ai dah berjaya sampai ke Broga Hill . If I got second chance to go again , ai akan pastikan ai naik sampai ke puncak . Jom pergi lagi nak tak MimieChan , Amira Najwa and Syahidah ? Big Grin
DSC01838
Sweet memories 2011 ; @ Broga Hill

 








Agak agak boleh kurus tak ? ngeee ~




4 comments:

  1. alorghhh nnti gi ngan aku skali ah khaty :D weeeeeee

    ReplyDelete
  2. @ Dedeq : Okay. nnt g ngn ili pulak. mcm nak pegi lagi skali. heheh

    @ farah shamira : best tapi penat sagt. nak tercabut kaki ni. sampai ngs2. miahaha

    ReplyDelete
  3. fav akk ni pnjt2 gunung.. dlu dlm u bley gak join xtvt ni.. skrg dh strt keje.. dh xde mse.. hehe ;)

    ReplyDelete