Sunday, 27 February 2011

Muka yang nipis perlu ditebalkan

Assalamualaikum semua

Jawab jangan tak jawab salam tu. Ngeee ~

Sebelum tu, tadi sebelum keluar rumah tetiba je rasa nak tengok lesen memandu ai. Sekali... tengok punye tengok, mata terbeliak dengan tetiba. Mata terbeliak bukan sebab gambar ai dalam lesen tu comel sangat tapi sebab LESEN DAH TAMAT TEMPOH. Oh tidakkk! Rasa nak tercabut je jantung ni. Yela mana taknye, rupenye lesen ai tu dah tamat tempoh 21 Feb 2011 yang lepas. Bayangkanlah dah berapa hari ai bawak kereta tanpa lesen yang bernyawa. Miahahaa. Dah la malam semalam masa ai nak balik dari kerja banyak giler roadblock. Nasib tak kena tahan ke apa ke malam semalam. Kalau malam semalam kena tahan and polis nak tengok lesen ke kan, mau mati ai terketar² nak bagi jawapan kat polis tu. Syukur gilerr semalam tak kena pape. Mom ai dah bising² suruh pegi renew lesen esok. So esok nak tak nak ai kena la curi masa jap time lunch tuk pegi post office and renew lesen ai. Kalau tak, memang saje je la ai nak cari pasal dengan incik polis kan

Okay, back to the main point and main story. Semalam company ai ade buat satu event kat Tesco Semenyih tuk tarik orang lebih² lagi pelajar lepasan SPM supaya join kursus ICT. Bunyi cam best je kan ' EVENT '. Tapi yang macam ta bestnye, semalam patutnye ai cuti tapi terpaksa kerja pulak. Hadoi. Rosak plan. Hurmm.

Dah kata tujuan utama nak tarik orang supaya join kursus ICT tu kan so kat Tesco tu kitorang kena edar flyers and dalam masa yang sama explain sikit² kursus apa yang kitorang tawarkan. Sebenarnye sakit jugak hati nak edar flyers tu sebabnye tak semua akan bagi respon yang agak menyenangkan hati. Ada sesetengah tu, belum kita nak hulur flyers or bukak mulut nak explain dorang dah tunjuk 'TALK TO MY HAND' or dalam erti kata lain, tunjuk tangan and maksudnye tak berminat. Hish, kureng asam betul kan. And tetiba terlintas dalam fikiran,

" Oh! ni la yang selalu aku buat jugak kalau ada orang nak bg flyers or explain something pasal produk dorang. Now aku pulak yang kena balik situasi sama.

Muka yang nipis ni terpaksa ditebalkan untuk edar semua flyers² yang ada. Tak sukanyeeeee. Dah la kaki rasa nak tercabut sebab kena berdiri lama. Pastu dapat pulak respon yang tah pape, respon yang tak best. Rasa cam buang masa je. Hurmmm but what to do kan. Just layan kan jela. *Sigh

Susahnye nak dapatkan orang. Semua main lari-lari. Hadoiii

Bosan² tu bergambar la kejap kan. Hahaha







Happy Belated Birthday to Along Mimie yang menyambut birthday nye semalam 








6 comments:

  1. Muka dah macam basi masa edar flyer. talk to my hand! :))

    ReplyDelete
  2. hahaha.yela semua tunjuk talk to my hand.cam hampeh je kan. buang masa je rasanye

    ReplyDelete
  3. @Dedeq : Hahah. ikutkan hati nak balik je. Cam malu pon ada ;P

    @Afiq : Yup2.dah lama dah dapt lesen pnoh. Bukan P lagi ;)

    ReplyDelete
  4. oh. my name is here. hehe. thanx!

    ReplyDelete