Saturday, 22 January 2011

Tips menurunkan berat badan

Salam readers Happy

Kali ni ai nak cite pasal berat badan la . Actually isu berat badan ni sangat sensitif tuk kaum hawa . Betul tak kaum² hawa ? ngeee Big Grin
Mesti takde sorang pon yang suka bila dengar soalan or teguran yang macam ni kan ;

“ Eh , badan kau nampak berisi la .

“ Eh , nape bentuk badan berubah ?

“ Nape kau nampak gemuk ?

Ha , macam tu jugak la dengan ai . Ai rasa kurang sedap bila ada yang menegur pasal bentuk badan ai. Seriously , sekarang ni dah ramai yang tegur tentang perubahan bentuk badan ai . Dalam hati , ‘ eh dah gemuk sangat ke aku ni ? Huwaaa , hakikatnye memang sekarang badan ai ni tengah menaik . Naik seram ai dibuat dengan berat badan ai ni . Makin lama makin naik pulak . Orang cakap kalau badan kita cepat naik maknanye kita makin bahagia. Betul ke ? Tak dinafikan sekarang ni ai memang tengah berbahagia pon *wink wink . Ceh , tergedik kejap pulak. Jap² rasanye tak perlu la ai mention kat sini berapa berat badan ai kan ? ngeeee Big Grin

Disebabkan berat badan ai makin menaik la ai dah buat decision , ai nak diet . Bila berat badan dah naik baru la ai terhegeh² nak jogging bagai . Kalau dulu , jangan harap la ai nak jogging . Malas gilerrrr oh . Miahaha

Tapi sekarang , bermula dari petang tadi , ai dah start berjogging . Hope dapat la ai kuruskan badan ai ni . Nak berat badan macam dulu . Hahaha . Petang tadi ai and MimieChan pon pegi la jog kat Tasik Permaisuri . Bagi ai , Tasik Permaisuri tu besar gilerr . Tak larat rasanya nak jog satu tasik tu .

Disebabkan hari ni baru hari first kitorang start jog , sumpah ai termengah² . Penat gilerrr kot . Jog 5 min jalan 10 min . Cam tu la ai buat tuk hampir setengah jam kitorang jog tadi . Tapi tu mungkin pada awal² kan . Nanti bila dah lama and biasa jog okay la kan . Setengah jam jog pon takkan berhenti² Big Grin

Time jog petang tadi pon ada snap beberapa keping gambar tuk upload dalam blog ni . Tengok la , sempat lagi kan kitorang nak ambil gambar bagai . Miahahah . Tapi bg ai , bergambar tu pentingg . Hahahah Batting Eyelashes


Clicky Time

DSC01277
Muka tak sabar nak jog . Hahaha

DSC01278

Ye² je cam bersemangat . Tapi baru bape min dah pancit . Hahah

DSC01293

Nampak kurus tak ? Hahaha


Khaty & MimieChan , aja aja . Hope berat kita menurun la ye . Hehehe

0 comments:

Post a Comment