Tuesday, 14 December 2010

3D2N in Penang

Tuesday, 14 December 2010, 01.38pm

Hello readers Winking

Penat balik dari Penang pon tak hilang lagi sebenarnye . Tapi tetap gigih nak update blog . ngeee . 3D2N in Penang was awesome . But yet seriously sangat penat sebab tak pernah rasanye aku memandu jauh beratus ratus batu kilometer tuk sampai kat Penang Sad
Kan best kalau pergi naik flight . Takdela aku kena drive jauh² cam tu sekali Big Grin

Jom tengok sikit apa aktiviti yang aku buat sepanjang kat Penang . Actually bagi aku , kat Penang tu takde apa² sangat . Bosan je rasa . Sampai² je kat Penang aku dah rasa macam nak balik KL je . Gilerrr bosan weyh kat sana . Me and family pergi Penang sebenarnye semata² tuk makan pasembor sahaje . Saya repeat , PASEMBOR sahaje ye . Ni semua sebab my granny teringin sangat nak makan pasembor Penang . Mengidam katanye . So kami pon bawa la nenek ke Penang . Happy

Day 1

Disebabkan terlampau penat drive , sampai² je kat hotel , lepas dah mandi and makan , me terus rehat²kan badan . Tak larat nak pergi jalan² lagi . So disebabkan kepenatan , on the 1st day takde buat apa² aktiviti pon . Just duduk relax² kat bilik .

Day 2

On the 2nd day baru la ada aktiviti sikit . Winking
Pagi² lagi dah lepak² kat Pantai Batu Feringhi . Tengok cousin² mandi and main pasir . Me pon join jugak Big Grin

DSC01032

Me and my cousin (Fatin ) . Malas nak mandi so main air jela Laughing

DSC01034

My lil cousin , Fatin & Aliaa .

Posing ala² model

DSC01046

Hahah . saya sangat bujet . Ingat diri model Rolling on the floor

DSC01040

Cousin , Aiman . Pon bujet cam model Tongue

DSC01042

Lagi sorang cousin , Fatin yang bujet cam model jugak . miahaha

DSC01035

Ni la model sebenarnye yang dicari . Hahahaha

Mula² ingat kat pantai tu takde aktiviti yang boleh buat tapi rupanye banyak aktiviti yang disediakan tuk para pengunjung . Tapi harap maklum je la . Semua aktiviti tu berbayar la Big Grin
Tengah best duduk² atas pasir tengok cousin² mandi , tetiba nampak kuda lalu . Ada orang tengah tunggang kuda tu . Than , orang tu tanya ;

“ Dek , nak naik kuda ?

Me and my cousin pon tanya la balik ;

“ Kalau nak naik berapa kena bayar ?

Orang tu cakap ride satu kuda RM20 . Kitorang terkejut . Dalam hati ‘ Eh , murahnya ?

So me and my cousin pon on je la . Batting Eyelashes

DSC01039 copy

DSC01052

DSC01054

Lepas dah merasa naik kuda , kami semua pon kehilangan idea . Tak tau nak buat apa dah . Tapi tetiba my cousin , si Aiman tu suruh my lil cousin tanam dye dalam pasir . Macam best je main tanam² . So my lil cousin pon semua start la tanam si Aiman tu .

DSC01056 My lil cousin yang gigih tanam si Aiman tu dalam pasir Big Grin

DSC01059

Ni la hasilnye . Ha , kau duduk la dalam pasir tu . Kami nak balik dah Tongue

Lepas dah puas kat pantai Batu Feringhi , kami siap² tuk ke Komtar pulak . Kat Komtar kitorang tak buat apa² sangat . Just jalan² kat dalam Fort Cornwallis . Tengok sejarah² Pulau Pinang .
Kat Fort Cornwallis tu cam biasa la kitorang bergambar tak hengat punyerrrr Batting Eyelashes

Clicky Time

DSC01063

Ni la sebahagian keluarga kecil ku . Kami bergambar di pintu masuk Fort Cornwallis .

From right : Me , mother , granny and auntie .
Center – left : Cousin , cousin & cousin

DSC01085

With my beloved mother Happy

DSC01087

DSC01088

DSC01065

DSC01066

DSC01067

DSC01068

DSC01076

Maklang’s Family

DSC01079

Maklang’s children . Cousin² yang terapat Winking

Lepas dah ronda² and bergambar bagai kat Fort Cornwallis tu , kami pon bertukar destinasi . Akhirnye masa yang ditunggu² oleh granny dah tiba . Makan time Happy

DSC01089

Ni la dye pasembor Penang yang diidam² opah . Hajat opah nak makan pasembor Penang dah tercapai Batting Eyelashes

Day 3

The last day in Penang . On the last day ni kitorang takde singgah mana² lagi kat Penang sebab nak singgah Taiping pulak . Lepas dah check out hotel , kami teruskan perjalanan ke Taiping sebab nak jumpa sedara mara yang ada kat Perak tu . Kami tak lama pon kat Taiping . Just sempat melawat 2 buah family je sebab terpaksa balik KL awal .


Saya ada ole - ole untuk awak Batting Eyelashes




2 comments:

  1. wah!! bez nye .. hehe ole-ole utk saye ade x?? hehe

    ReplyDelete
  2. hehe.best la jugak.
    ole2? gambar tu la sbg ole2. hehehe

    ReplyDelete