Sunday, 18 July 2010

Lalalla =)

Sunday, 18 July 2010, 10.27 pm


Salam everyone Big Grin *Senyuman paling gedix

Errr . Rasa cam dah lama je ta update blog ni . Dah seminggu ta update . Bersawang kembali blog ni . Minta maaf pada followers yang rajin singgah sini tapi tiada update .
Kinda busy lately + tiada mood .

As you guys tau , sekarang ni aku dah semester 5 so boleh dikatakan last semester sebelum practical . Bila dah semester 5 ni , banyak la keje yang kena buat . Paling besar sekali is final project . Takut weyh . Grrr . Hope leh wat system yang bagus . Khaty , aja aja !! Winking

Actually minggu lepas mood untuk ber-blogging boleh dikatakan hambar buat sementara waktu sebab jiwa kacau . Bukan masalah besar pon cuma ada sikit salah faham dengan my sweetheart. Dalam minggu lepas je , banyak kali kitorang gaduh . Semua salah aku sendiri sebab mungkir janji pada dia . Serius , aku takut kehilangan dia .

" Syg,, I promise to you that it won’t happened again . This time is for real . Even so many times I hurt your feeling but I hope you still love me like before . Sorry for hurting you too much . You know no matter what , I love you so damn much . I don’t mean to do all that to you sayang Sad

But glad that kitorang dah berbaik semula . Sangat menyesal dengan apa yang dah terjadi . Thanks for giving me second chance .

Eh , melalut pulak cerita pasal tu . Actually nak cerita pasal lain. Ngeh ngeh ! Smug

Ni ha , nak dijadikan cerita , tadi disebabkan tak tau nak buat apa and tak tau nak pegi mana , me and Mimie Chan decided went to historical place . HAHAHA . ala tempat² bersejarah seperti Tugu Negara , Memorial Tun Abdul Razak . Best jugak sekali sekala pegi jalan² kat tempat² cam tu . Kalo tak , asyik² Times Square je . Leh muntah darah kalau hari² pegi Times Square . Miahahah . Thanks Mimie for your time Batting Eyelashes

Tugu Peringatan Negara Malaysia


DSC07856
Ouch ! Chantek je . Ngeh ngeh . Gambar ni diambil ketika kami melawat Tugu Negara . Credit pada pelancong dari India kalau tak silap , yang tolong captured-kan gambar kami ni Big Grin

DSC07864

Suka giler gambar ni sebab nampak chantek . Ceit . Kembang je nanti Cik Mimie kita tu sebab dia yang captured-kan gambar ni .
Mimie jangan kembang I puji gambar ni chantek ye . miahaha Laughing

DSC07878

Serba sedikit info tentang Tugu Negara

Tugu Negara terletak di sebelah Taman Tasik Perdana. Ianya dibina untuk memperingati askar-askar yang telah gugur dalam mempertahankan negara semasa zaman perang dan darurat pada tahun 1942-1960. Ia merupakan satu kumpulan tujuh patung atau lembaga gangsa, tiap-tiap satunya empat kali lebih besar daripada orang biasa terletak di atas satu asas yang bujur di tengah-tengah pulau dalam sebuah kolam. Pulau itu berbentuk bujur 130 kaki panjang dan 96 kaki lebar. Asas tugu mula dibina pada Januari 1963 yang disalut dengan batu pejal bergilap yang berwarna zamrud daripada Sweden yang panjangnya 30 kaki, lebarnya 24 kaki dan tingginya 11 kaki 41/2 inci. Perbelanjaan untuk membinanya adalah RM1.3 juta. Tugu Pahlawan ini merupakan tugu terbesar di Malaysia. Di sebelah selatan tembok asas tugu terukir di kiri kanan lambang itu, di mana sebelah kanan adalah tulisan jawi dalam Bahasa Melayu dan sebelah kiri tulisan rumi dalam Bahasa Inggeris.

Bagi menambah keindahan tugu ini, kolam separuh bulat telah dibina di kiri dan kanannya. Di dalam kolam itu, terdapat bunga teratai yang diperbuat daripada timah putih dan hitam dari Selangor dengan pancutan air yang boleh bertukar warna. Kawasan taman di sekeliling Tugu ditanam dengan pelbagai jenis pokok yang terdapat di Malaysia seperti pokok cemara, tembusu, kemboja dan sebagainya. Tugu tersebut lebih menarik lagi dengan adanya air terjun rekaan manusia sepanjang 165m yang mengalir dari atas bukit ke dalam 4 kolam yang pelbagai bentuk.

Memorial Tun Abdul Razak

Lepas melawat Tugu Negara , kitorang gerak pulak ke Memorial Tun Abdul Razak . HAHAH . Ingat lagi last pegi Memorial Tun Abdul Razak time f3 masa nak buat folio tuk subjek Sejarah . Miahaha . That time pegi sambil bwk buku nota and catit info² yang ada , tapi tadi pegi melenggang je sebab dah tak payah buat folio lagi . Miahaha . Tadi just jalan² je dalam memorial tengok sejarah peninggalan yang ada Winking

DSC07913 DSC07914



Taman Burung Kuala Lumpur


Last sekali before balik sempat singgah kat Taman Burung , tapi kitorang tak masuk pon tengok jenis² burung sebab ticket tuk dewasa RM20 sorang . Bagi aku cam agak wasted sikit la sebab aku bukan la peminat burung so tak nak bazirkan RM20 just tuk masuk Taman Burung tu . Miahahah . Tapi sempat la amik gambar kat luar entrance taman burung tu Laughing

DSC07910 DSC07912



Thanks for your time Mimie Chan. Really enjoy today Love Struck


11 comments:

  1. thanx meluangkan masa bersama sy.
    :)
    i like u today.hehe
    btw,gmbr yg sume org capture mmg lawa2 ok.
    nnt kite pergi taman lain plak k.
    tmn bunga x dpt;(
    love u till the end of my life.PROMISE!^____^

    ReplyDelete
  2. u too . thanks for ur time . sgt2 enjoy =)
    hahah . tu yg ta suka puji nanti menjadi jadi perasannye tu . miahahah .
    takpe2 nnt kita g er taman bunga . byk lagi masa kan my dear? =)

    i love u till end of my life too =)

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. heheh . sorry2.
    nnt kalo kitorang nak g jalan2 next time , kitorang ajak along okay =)

    ReplyDelete
  5. Salam kak~
    Lama tak singgah sini.sorry sangat2 coz dah lma x comment2.mmg busy sgt2 skrg.sorry au?

    wah~bestnye dpt jln2.hani wlaupun skrg tgh mid sem break,duk umah je.coz bnyk assignment...huwaaa T.T

    ReplyDelete
  6. Hani its okay .
    akk phm . akak pon minta maaf sbb jarang gak jejak blog hani . busy . skunk ni lagi busy sbb kena buat final year project . wish me luck okay =)

    Hani , jgn malas2 tau . wat sume kerja ikut masa. akak doakan hani berjaya and dapat capai cita2 tuk futhr study kat korea =)

    ReplyDelete
  7. hohohoo lama tak singgah sini la ..

    oo gi jalan2 yer.. nak itutttt

    ReplyDelete
  8. @ hiro : Terima kasih =)

    @AngahSayang : Nak itot ? jom la . Lalalla =)

    ReplyDelete
  9. ouh, g jalan x ajk mimie pown.
    nie yg nk merajuk nie.
    hehe, gurau jer.
    btw, semua gambar cantik.

    ReplyDelete