Saturday, 31 July 2010

Beryl’s

Thursday, 31 July 2010, 06.28 pm

" The reason I talk to myself is that I'm the only one whose answers I accept.*quotes sebagai pembuka bicara


Salam everyone Winking

Ngeh² . Minggu ni just minggu yang biasa² je . As usual . Tiada yang menarik . Tapi minggu ni ada something yang lain dari lain sikit . Nak tau apa tak ? *Teka la . Miahaha

Actually yesterday , me , Mimiechan and Teha telah ke kilang Beryl’s yang terletak di Sri Kembangan . I think most of you guys or terutama peminat chocolate mesti tau kan kilang Beryl’s tu kilang apa kan ? Its a chocolate factory .
Beryl’s Chocolate Woderland
Drooling

Me myself pon penggemar chocolate tapi sebelum ni tak tau plak kilang Beryl’s tu kat Sri Kembangan . Kalo tau , mesti selalu pergi sebab boleh dikatakan dekat jugak dengan
rumahku . Miahaha .

Thanks to Teha sebab dia yang dah tunjukkan kami jalan . Dia la yang bagitau kami tentang kewujudan kilang Beryl’s kat Seri Kembangan tu . Even pada mulanye ada sesat sikit tapi kami berjaya juga sampai ke kilang Beryl’s tu .

Hoh ! Masuk² je kilang tu memang aku excited gila dengan semua chocolate yang ada . Almaklumla penggemar chocolate . Terasa nak borong semua je . Tapi kalo borong semua , terkejut pulak mak ayah kat rumah nanti Big Grin
Jadi aku pon beli berpada² sahaja supaya mak ayah di rumah tidak terkejut . Miahaha

Serious , memang aku cam gila je bila nampak semua chocolate tu . Rasa cam tak nak balik rumah je . Nak duk je kat kilang tu . Ngeh ngeh . Tapi nasib baik dapat kawal diri . Miahaha

Nak kata borong banyak , takdela banyak . Biasa² je .
Agak murah jugak la harga kalo beli dari kilang . Dalam RM70 ++
dah boleh dapat beraneka chocolate Beryl’s . Memang sangat puas hati la kalo borong chocolate terus dari kilang Silly

Clicky Time

DSC07984

Below hundred dah boleh dapat sume chocolate ni . Berbaloi² Batting Eyelashes

DSC07964

Me and Mimiechan bergambar dengan replika chocolate Beryl’s yang besar . Miahahah

DSC07965

Persekitaran kilang Beryl’s pon sangat menarik . Banyak replika yang berkaitan dengan pembuatan chocolate diletakkan di luar kilang . I loike u *ceit gedik je pulak Laughing

DSC07960

kat kilang Beryl’s tu bukan je ada jual chocolate tapi ice cream pon ada gak dijual kat situ . Ahhh , memang syurga penggemar chocolate dan ice cream Batting Eyelashes

DSC07970

Khaty and Teha . Bergambar dengan replika lembu . Lembu pon salah satu bahan tenusu yang digunakan dalam penghasilan chocolate . Suka,, suka,, suka . Sangat berpuas hati dapat borong chocolate kat kilang Beryl’s . Terima kasih sangat² kat korang ! Winking

P/S: TAK SUKA pada Anonymous yang suka tanya or suh letak gambar my Sweetheart kat dalam blog ni . Heh kamoo , ni blog i so suka hati i la nak share gambar my sweetheart or not . Sape u nak suruh² i buat apa yang u cakap . Please la ! eyeeks !


The ring is a symbol of our LOVELove Struck

11 comments:

  1. sis..
    nina suke gler beryl's
    dark chocolate die tbaek laa!..
    xde ole2 utk nina ke?..
    hehe
    ;)

    ReplyDelete
  2. Sume coklat keluaran beryl's terbaik =)
    ole2 ? ala, maaf lupa . hehehe

    ReplyDelete
  3. sis!!
    long time no see..
    eh2, long time no read. keke..
    anyway, sorry lame tak drop cni.
    btw, nak chocolate skit!!
    hehe..

    ReplyDelete
  4. @ angah : yup minat choc sagt2 =)

    @ mimiey : its okay dear =)
    nak coklat skit ? dah hbs la my dear. HeHehe

    ReplyDelete
  5. Между прочим, не зря блогоньюс считается местом для сбора всего самого увлекательного. [URL=http://blogonews.net]Все самое интересное со всего интернета[/URL] - несомненно верное название ресурса.

    ReplyDelete
  6. Sama2.. Mane2 pegi mesti kte akan sesat kann.. Nnti kte g terjah lg k.. Hehe.. :)

    ReplyDelete
  7. haha . sesat sikit je teha.
    tp bagus gak sesat . at least bila sesat tu ada je tempat baru kita dapat explore kan ?
    heheheh..
    nnt kita g lagi okay =)

    ReplyDelete