Tuesday, 8 June 2010

Wedding Part One

Tuesday, 08 June 2010, 10.47 pm


Hellow mellow everybody Big Grin *pembuka bicara yg sgt gedik* Hahaha

Baru tiga hari tinggalkan blog ni,dah bersawang-sawang ye blog ni. Ish ish ish.

Setelah tiga hari menyepi kerana kesibukan, kini aku kembali dengan cerita-cerita yang telah aku janjikan sebelum ni.

Lets the story begin..

6 June 2010 adalah tarikh yang paling bermakna buat paksu dan buat maksu ku kerana pada tarikh ni la buat pertama kalinye mereka telah diijab kabulkan dan telah bergelar suami isteri. *So sweet* Love Struck

Majlis perkahwinan ni telah diadakan di Kuantan, Pahang iaitu di kediaman rumah pengantin perempuan. Sangat jauh okay.*Penat aku drive selama 4 jam lbh*

Familyku iaitu family sebelah pihak pengantin lelaki bertolak ke Pahang petang 5 June 2010. Bygkan jela kalo dah gerak ptg tu kul bape plak sampai kat Pahang kan? Mmg tgh malam la smpai. Patutnye boleh sampai awal tapi disebabkan ikut jalan lama dan ada incident yang tak diingini berlaku, mmg smpai lambat gila kat Pahang. Pape pon syukur sebab kami semua selamat dalam perjalanan pergi dan balik dan majlis pon berjalan dengan sempurna.

On Wedding Day

Pagi 6 June 2010, telah berlangsung majlis akad nikah yang diadakan di masjid berhampiran rumah pengantin perempuan.Majlis akad nikah telah disempurnakan tepat jam 11am. Alhamdulillah paksu dan maksu telah sah bergelar suami isteri Batting Eyelashes

DSC06151

Ni la dia wajah bakal pengantin lelaki sebelum majlis akad nikah.
Sempat-sempat lagi bersembang dengan jiran sebelah homestay tempat kami menginap semasa di Kuantan.


DSC06153

Sudah bersiap sedia untuk ke masjid. Paksu kachak Love Struck

DSC06157
DSC06163 DSC06165

Ni semua aksi-aksi sementara menunggu semua ahli keluarga tiba tuk sertai majlis akad nikah.

DSC06177

Sesi yang sangat sangat ditakuti iaitu sesi soal jawab bersama tok kadi. Adeh tok kadi ni memang menakutkan la sebab byk je yang dia tanya and cakap. Buat org cuak je. Walaupon bukan aku yang nak akad nikah tapi aku plak yang rasa cuak apatah lagi paksu, mesti lagi cuak dgn soalan-soalan tok kadi ni. Tongue

DSC06182


Dengan sekali lafaz sahaja Muhammad Faizumin Shah telah sah bergelah suami kepada pasangannye iaitu Siti Nur Zamilah. Tahniah buat paksu dan maksu
*Agak kekok tuk panggil maksu* Big Grin


06062010093


Sesi penyerahan mas kahwin dari pihak lelaki kepada pihak perempuan. RM 22.50 Batting Eyelashes



06062010095

Ni pula sesi penyerahan barang kemas dan sesi pembatalan air sembahyang..


06062010097 06062010098


Paksu memakaikan barang kemas tuk isterinye.



06062010100


Pembatalan air sembahyang..



………………………………………………………………………………………….


Setelah selesai majlis akad nikah, pengantin lelaki dan keluarga pihak lelaki iaitu family kuh kembali ke homestay kami dan bersiap siap pula tuk majlis persandingan yang akan berlangsung selepas zohor.

DSC06209


Tak boleh belah betul gaya pengantin lelaki dan pengapitnye.
Pengapit yang terover. Laughing
Pengantin lelaki masih belum 100% siap.


DSC06214

Bersiap sedia tuk ke rumah pengantin perempuan..


DSC06218

Wajah pengantin lelaki ditutup. Hahahah.



DSC06219

Keluarga belah lelaki yang turut serta tuk memegang barang-barang hantaran. 7 dulang berbalas 9 dulang dari pihak perempuan.


DSC06223 DSC06225
Pengantin diarak tuk masuk ke perkarangan rumah tuk disandingkan. Dua mempelai nampak secocok. Love Struck


DSC06230
Ini lah pelamin di hari bahagia mereka. Pelamin yang tersegam indah *wah ayat* Laughing


DSC06236 DSC06240 DSC06242 DSC06244 DSC06245 DSC06246

Sesi tepung tawar oleh keluarga pihak pengantin lelaki.


DSC06250

Makan beradab. Tak dapat duk semeja. *bg peluang pada orang dewasa* Big Grin


DSC06257 DSC06258 DSC06259 DSC06272
DSC06263


Gambar kenangan bersama keluarga. Tahniah paksu dan maksu. Semoga perkahwinan kalian kekal hingga akhir hayat..


:: Banyak lagi gambar yang masih belum dapat dari photographer::



P/S : Nak kahwin jugak Jom kawin lari syg Laughing


0 comments:

Post a Comment