Tuesday, 22 June 2010

Demam

Tuesday, 22 June 2010, 08.44 pm


Ngeh , tajuk entry nak gempak je si budak comot ni Big Grin
Sebenarnye bukan demam panas , demam campak atau apa apa jelah punye demam . Tiada kaitan . Cuma nak bgtau sekarang ni tengah demam nak tengok sinetron Benci Bilang Cinta. Alah yang sedang meletop ditayangkan setiap hari Selasa – Jumaat di Astro Ria jam 630 – 730 pm tu . Mesti ramai yang tahu dan tengok cerita ni kan? Heh , tak bek tau tak mengaku . Tongue

Ramai jugak antara rakan blogger yang update mengenai sinetron ni . Kira hebat jugak la pengaruh cerita sebab aku asalnye bukan la penggemar cerita indon ni tapi tah macam mana boleh tersangkut dengan cerita ni pon tak tau la. Ngeh ngeh … Mungkin sebab cerita ni ala ala cerita korea kot menyebabkan aku mudah jatuh hati .
I’m sure sesiapa yang fanatik pada cerita-cerita Korea mesti perasaan persamaan cerita ni dengan drama Korea Princess Hours kan? Sama giler cuma version je berlainan . Tapi pape pon tetap layan. Batting Eyelashes

ish , tapi ada satu yang wat aku geram . Bukan geram apa pon , geram hari ni tak dapat tengok Sinetron benci Bilang Cinta ni gara-gara ayah yang tak suka tengok cerita Indon . Kenapalah ayah cuti hari ni . Sebabkan ayah ada kat rumah hari ni la aku tak dapat tengok . Ayah , esok pegi kerja tau *Cis , jahat punye anak Big Grin

Sedikit Sinopsis

bbc

Dimas Subekti pewaris Bagio Group yang sangat berkuasa harus menikahi seorang gadis miskin bernama Winda . Hal in karena dia harus memenuhi amanat dan perjanjian antara almarhum Jendral Subagio Subekti puluhan tahun dulu dengan ayahnya Kuncoro kakek Winda. Walau bagaimanapon , Si Dimas ni dah ada pilihan hati sendiri iaitu Claudia . Nak tau selanjutnya ? Tonton la sendiri yah Tongue


Persamaan Benci Bilang Cinta & Princess Hours

Bbc01a


Dimas berserta pengawalnye.


Bbc01b


Shin berserta pengawalnye.


Bbc02a


Dimas & Claudia sedang berbincang.


Bbc02b


Lee Shin & Hyo Ri sedang berbincang.


Bbc03a


Winda sedang mendengar perbualan.


Bbc03b


Chae Kyung sedang mendengar perbualan.


Bbc04a

Dimas mengancam Winda supaya tidak membocorkan rahsia.


Bbc04b
Lee Shin mengancam
Chae Kuyung supaya
tidak
membocorkan
rahsia


Bbc05a


Winda & Claudia berlanggaran.


Bbc05b

Hyo Ri & Chae Kyung berlanggrn.

3 comments:

  1. tgk benci bilang cinta ni jugak!! hehehe... tapi x ikut sgt la..sbb nak tgk je, abg2 datang serbu tukar channel len... huh~~ (-.-') hehehe..

    ReplyDelete
  2. La yeker? heheh.. cian dia.
    org laki biasanye tak suka cte cam ni..
    same like my father. kalo dye ada umah,tak leh nak tengok cite ni..sobsob :(

    ReplyDelete
  3. hehe..sebenarnya nak komen kat sini, tapi terkomen kat entri result pulak..hehehe..

    ReplyDelete