Friday, 21 May 2010

Final Exam is over. Picnic at Bagan Lalang

Friday 21 May 2010, 11.19 pm

Hellow mellow..

Yahoo! Final exam is over! No more reading notes during bed time Big Grin
Actually 16 May dah hbs final exam kira dah merdeka la on 16 May tu tp still belum ada mood untuk update blog. Ni update pon sbb my sweetheart suruh update. Syg, org update ni pon sbb dia.. Kalo tak cam mls je nak update.. Nak tido je sepanjang masa.. Miahahaha Rolling on the floor

Fyi, I have no plan for my semester break yang gila panjang ni. Tak tau nak buat apa.. Duk rumah tanam jagung jela.. Hahaha..
Nak cari keje part time tp malas sebab dlm bulan June ni akan busy skit dengan persiapan wedding my uncle.. Paksu ku dah nak kahwin. Congrates paksu! Happy

Before balik bercuti,aku and kwn-kwn aku sempat ber-picnic dekat Bagan Lalang lepas hbs final exam tu. Plan tu dibuat before final exam lagi. And glad that plan tu berjalan lancar walaupon ade yang tak dapat pegi. Kalo ramai yang pegi mesti lagi meriah. Tapi takpela nak wat cam mana kan. Yang tak join kali ni, hope u guys can join us tuk next aktiviti.. *Ada lagi ke next activity?
Hope ada la.. seronok keluar ramai-ramai.. Winking


Ok lets the story begin….



...........................................................................

Part One (17 May 2010)

Shopping time…
A day before going to Bagan Lalang, me and Mimie’s housemates when to someplace to buy all the stuff needed for picnic.
1st place,kami pegi rumah maklang Mimie untuk pinjam barang-barang tuk digunakan masa picnic nanti. Lps dari pinjam barang-barang tu,kitorang ke Tesco Ampang untuk beli barang makanan yang telah disenaraikan. Macam-macam kitorang beli. Tapi yang paling susah untuk dicari ialah ayam. Tapi akhirnye kitorang jumpa pon ayam tu dekat JJ Maluri. Hahaha… Kelakar je.. Tapi sangat SERONOK Batting Eyelashes


Picture (12)

From left : Syahidah, me(Khaty), Ija and Tasnim.
Proses pemilihan tembikai yang paling terbaik untuk dibuat pencuci mulut time picnic. Big Grin

Picture (16)

Picture (20)



Part Two (18 May 2010)

Picnic time…
Inilah masa yang ditunggu-tunggu.. Akhirnya bermulalah perjalanan kami ke Bagan Lalang. Thanks a lot to Teha sbb sediakan transport untuk bawa kami ke Bagan Lalang. Winking

DSC_0249

Gambar ni dirakamkan masa kami otw ke Bagan Lalang. Nasib baik kereta Toyota Unser agak besar so leh la muatkan seramai 8 org dalam kereta tu. Jadi tak payah la pegi dengan dua buah kereta Big Grin

DSC_0276

Sampai-sampai je kat lokasi,kitorang pon apa lagi jalankan lah misi murni kitorang tu. Sampai-sampai je trs hidupkan api tuk buat barbeque. Untuk tugas hidupkan api, thumbs up tuk Fyfa sbb dia yang bertungkus lumus hidupkan api. Kalo nak harapkan aku, mmg tak terhidup la api tu sbb tak pandai buat. Pandai tgk org buat je. Miahaha Rolling on the floor

DSC_0284

Can see how happy us during that time rite? They are my new life and forever be part of my life.
Terima kasih kerana sentiasa ada dengan Khaty tak kira ssh senang Khaty. I really appreciated you guys..

DSC_0303

This is another best part of my life. I ♥ her! Love Struck

DSC_0313

Ni la dia orangnye yang bertungkus lumus hidupkan api tuk buat barbeque, Fyfa. Thanks a lot Fyfa. Jasamu akan dikenang Happy

DSC_0359

Sementara tunggu semua bahan makanan dibakar, kami bersantai di tepi pantai sambil makan pisang. Hahaha.. Lawak je Rolling on the floor

DSC_0373

Ni la dia mereka-mereka yang bertungkus lumus menjaga supaya makanan tidak hangus. Hahahaha..

DSC_0420

Antara menu yang ada during that day..
Ayam, udang, kerang, sosej.

DSC_0437
DSC_0486
DSC_0494
DSC_0524
DSC_0528



Sesi bergambar di pantai

DSC_0589 DSC_0614 DSC_0624 DSC_0626 DSC_0632
DSC_0655 DSC_0660 DSC_0673 DSC_0687 DSC_0694 DSC_0700 DSC_0708 DSC_0718 DSC_0722 DSC_0749 DSC_0751

Inilah sebahagian gambar masa picnic yang boleh diupload di sini. Wanna see more image, view my Facebook page.


This was memorable moments for me.. This moments will forever in my heart. From deep of my heart, I’m glad to have you guys as my friend. I love you guys so much! Thanks for everything..


::: I already have sweetheart. I my sweetheart. :::


To my sweetheart, you know that I ♥ you so much rite?
I wont leave you. Please stay forever in my heart.
Sweetheart,you are so adorable.I'm lucky to have you in my life.The one and only that I love. ♥ you till my last breath..


5 comments:

  1. :)yay! org firs comment.
    enjoyment sgt kn pergi bagan lalang!
    suke pergi ngn korang.
    a lot of thanx and love for all.
    special heart for u, entered my life dgn sopan n comel skali..
    bahagia nye skrg ade korang sumer~
    u look great beside me!
    then, dun leave me and others because i need u with many reason!
    because i love u without word..
    :)
    thanx a lot ct o ct..
    :)
    i look i look i look i see..
    :)
    i see i see i see is U..
    u see u see u see is ME..
    ow khaty!
    THANX!<3

    ReplyDelete
  2. hehehe.. thanks cz sudi tinggalkan comment tuk posting ni..
    appreciated it..
    heheh.. kelakar la dia ni..
    org entered ur life dgn sopan and comel skali? heheh.. sweet je ayt tu :)
    i love u much dear!
    thanks for being the best person in my life..
    cant imagine hw my life would be without u..
    and that song really sweet :P

    i look i look i look i see..
    i see i see i see is you..
    u see u see u see is me..
    owh mimie..
    I love you :)
    hehehe

    ReplyDelete
  3. g picnic xajk pn nina..
    ok2..
    fine!..
    xpe2..
    hehe
    ;)

    ReplyDelete
  4. neena syg..
    jgn la majuk2..
    nnt next time sis ajak er..
    nnt kalo jd g holiday ngn member kolej nak ikut tak? :))

    ReplyDelete
  5. owhh..
    wah bjln jee sis..
    jeles2..
    hehe

    holiday mne je?
    xmaoo laa..
    malu laa
    sis ngn kwn2 sis..
    =)

    ReplyDelete