Saturday, 30 January 2010

Midnight at Times Square

Last Thursday (28 Jan 2010), me and my college friend decided went to midnight movie at Times Square. Memang sangat seronok malam tu. Thanks pada mereka yang join pada malam tu.

On that night, kami telah memilih movie 2 hati 1 Jiwa and on that day merupakan hari pertama movie tu ditayangkan..

152009_satujiwa(a)

Diinspirasikan daripada pasangan kembar siam Iran yang melekat di kepala, Ladan dan Laleh yang pernah menggemparkan dunia pada 2003, pengarah movie ni mempertaruhkan bakat Yasmin Hani dan Fouziah Ghous dalam filem 2 hati 1 Jiwa.

Bermula daripada saat itu impian Razak tercipta untuk melahirkan kisah seumpama Ladan dan Laleh dalam versi filem (bukan kisah sebenar mereka) untuk mengajak penonton menyelami cabaran getir kehidupan mereka.

Cerita ni berkisarkan tentang pasangan kembar siam Lana dan Lina yang mengharungi setiap detik bersama. Pada mulanya mereka dapat hidup dengan mormal walaupon mereka merupakan kembar siam yang melekat di kepala tetapi lepas Lana dan Lina berjaya melanjutkan pelajaran di Universiti Teknologi Mara (UiTM), kesukaran mereka tu kian terasa kerana mereka mendapat tawaran kursus yang berlainan di universiti tersebut.
Ini memang amat merumitkan keadaan mereka..
Jadi dengan bantuan doktor yang dilakonkan oleh Fahrin Ahmad, Lana dan Lina berjaya dipisahkan dengan selamat.
Selepas mereka berjaya dipisahkan, mereke telah bertemu jodoh.
Secara kebetulan jodoh mereka itu pon merupakan kembar. Tapi bukan kembar siam. Jodoh mereka ialah Husin dan Hassan, watak yang dilakonkan oleh Fahrin Ahmad.

Comment dari penulis blog ni : Cerita ni aku bagi 3 bintang je kot cz bagi aku cerita ni tak best sangat.. Agak membosankan sikit pada permulaan, tapi agak seronok di pertengahan dan ending yang agak membosankan but yet still satu ending yang menarik.
Jadi pada sesiapa yang belum tengok movie 2 hati 1 Jiwa ni boleh la ke pawagam yang berdekatan dan nilai la movie ni sendiri.


................................................................................

Clicky Time

DSC05497

Antara mereka yang sporting pada malam berkenaan.
Dari depan : Mimie (left), Khaty (center), Fara (right).
Dari belakang : Eja (left), Sara (center), Teha (right).
And thanks to Fifa for the best shot! Big Grin

DSC05496

Belakang : Mimie. Mimie posing dengan sangat chumel Tongue
Depan : Fara (left), Fifa (right). First time keluar dengan Fifa and Fara. Mereka ni walaupon nampak senyap tapi sumpah mereka agak gila-gila. And it also was my first time kenal ngn Fara, kawan Fifa. Fara tak sombong malah sporting gila.. Next time kita keluar lagi ye kawan-kawan Love Struck

DSC05498

DSC05499

DSC05501

Candid Time

DSC05508

Mimie makan dengan penuh khusyuk. he he he Big Grin

DSC05510

Candid of myself taken by Mimie.. Aigoo Mimie, orang tengok jam pon mau tangkap gambar ke? Tongue

DSC05511

Candid of Sara. Also taken by Mimie.. Sara with her fav McFlurry Tongue


P/s : Sumpa best gila keluar dengan kamoo semua. I really had a lovely night with you guys. Next time hang out again yah..

2 comments:

  1. hehe..
    sumpah.. sgt seronok time tuh!
    :)
    gembira..
    nnt kite pergi lg yer khatty!;)

    ReplyDelete
  2. betul tu mimie.
    memang sangat seronok.
    ok je.. nanti kita hang out lagi ye :)

    ReplyDelete