Wednesday, 16 December 2009

PERCAYA atau TIDAK ?

Bangun seawal 9 pagi disebabkan telah diamanahkan oleh seseorang untuk membangonkannye dari tido smile_regular

Lepas dah terbangun tu takde maknanye la aku akan sambung tido balik. So aku pon seperti biasa, dengan belum mandi dan breakfastnye terus membuka lappy tersayang dan mengonlinekan diri. Seperti biasa aku akan membuka laman Facebook terlebih dahulu dan kemudian akan diikuti oleh laman Myspace dan akhir sekali baru la blog tersayang. Setelah tidah tahu ingin merewang-rewang kat mana lagi , tetiba fikiran aku pulak yang merewang memikirkan sesuatu yang sedih smile_sad
Lantas aku terus menaip untuk meluahkan apa yang terbuku dalam hati .. *ayat nak jiwang je* smile_wink

Hmmm.. pagi-pagi je lagi dah terfikir pasal something yang sedih. Mengganggu emosiku je di pagi yang indah ni..

Eyh , korang PERCAYA tak hubungan alam maya ni ? Maksud aku tak kira la hubungan cinta atau hubungan persahabatan yang terjalin melalui internet? Ala contoh plg senang mcm perkenalan kat Myspace la Facebook la.. Korang rasa hubungan tu boleh berkekalan ke?

Okey dulu masa aku kenal ‘seseorang’ ni melalui Myspace, aku memang PERCAYA yang walaupon kita kenal orang tu melalui internet tapi hubungan persahabatan tu boleh kekal. Tapi ternyata sangkaan aku tu SALAH ! Aku tak sepatutnye percaya dari mula lagi ! And bagi aku, aku tak percaya lagi dengan hubungan persahabatan melalui internet ataupon orang cakap hubungan persahabatan alam maya.

Tapi bila aku fikir-fikirkan, tak semua kawan yang kita kenal kat Myspace atau Facebook atau mana-mana je tak boleh jadi kawan rapat kita kan? Ada segelintir je yang tak leh pakai.. Jadi lepas ni aku akan lebih berhati-hati dalam berkawan secara alam maya.
Ha ha ha ha..

Kepada ‘si dia’ yang pernah jadi ‘seseorang’ dalam hidupku , terima kasih kerana pernah hadir dalam hidupku serta menceriakan hari-hari aku selama ni. Tapi jodoh,pertemuan,perpisahan semua ditentukan Allah. Nampaknya hubungan persahabatan alam maya kita sampai sini je. Ini bukan kehendakku, tapi kehendakmu yang inginkan seperti itu jadi aku hanya akur dengan keputusan yang engkau buat,
Aku akan sentiasa doakan kebahagiaan kau dan kesihatan kau.
Semoga kau sentiasa success di bumi Allah yang luas ni. Jaga diri, jaga pemakanan. Aku akan sentiasa di sini jika kau memerlukan aku untuk jadi pendengar kepada masalah suka duka kau. Tapi masih perlukah aku dalam hidup kau? Thinking


" I’ll lend you my shoulder for you to cry on, my ears to listen to, my hands for you to hold, my feet to walk with you . . . .


3 comments:

  1. dulu msa baya korg akak suka gak cari kwn dlm alam maya ni..tp ble dh besar cmni..sap2 yg x kenal add akak..jgn harap akak nk approve..ehehe..terutama dh ade my teddy ni..ehehe..so setia tu ADE..EHEHE..

    ReplyDelete
  2. HATI2 OK DGN KWN ALAM MAYA NI..KADANG2 TIDAK BOLEH DI PERCAYAI..=)..TIQA TU SELALO AKAK PANTAU..EHEHE

    ReplyDelete
  3. khaty @merahitujambu : tula skunk ni pon khaty tak nak la terlalu mempercayai kwn2 alam maya ni. kalo kwn pon juz gitu2 je la.. dah SERIK kot nak berkwn rapat..

    he he he.. yup akak mmg patut pantau tika tu.. tkt dia tersilap lngkh pulak dlm berkwn ngn kengkwn alam maya ni. tp khaty yakin yang tika tu bijak menilai and memilih kwn :)

    ReplyDelete