Wednesday, 16 December 2009

Perak

Still remember that I told you guys about going back to Perak last Saturday? I just going back for 2days 1night only.
Eventhough just balik tuk masa yang singkat and hanya 5 orang je yang balik tapi agak enjoy la kali ni. Kitorang balik sebab ada jemputan kenduri kahwin. Mengikut kefahaman aku, majlis perkahwinan ni adalah majlis perkahwinan anak kepada anak sedara nenek aku. *apakah hubungannye dengan aku er?* Thinking

Sepanjang kitorang kat sana, kitorang tak tido kat hotel coz banyak umah sedara mara and sepupu papat kat Perak tu so kitorang decided tuk tido kat rumah Tok Rahmah, kakak kepada my granny. Mengikut perancangan awal, my mum and my uncle nak tido kat umah anak buah my granny. Dorang tak nak tido kat rumah Tok Rahmah sebabnye tandas rumah Tok tu kat luar. Bagi my mum yang suka ke tandas pada waktu malam memang agak susah sikit la dia nak bersetuju untuk tido kat rumah Tok Rahmah. Aku and my granny pulak nak tido kat rumah Tok Rahmah sebab kecian kat Tok tu sebab dia sensorang je kat rumah tu.. So last skali end up kitorang tido kat rumah Tok Rahmah. Sorry mom and Paksu Tongue

………………………………………………………………………………………..................

Clicky Time

DSC05503
Dari Kiri : My granny (Opah Rosidah) , Tok Rahmah (kakak my grany).

Gambar dirakamkan oleh aku sewaktu mereka bersembang-sembang di majlis perkahwinan yang dilangsungkan kat Air Kuning, Perak.

DSC05530

Paksu ku mengait buah rambutan yang ada ats pokok. *Sebenarnye terpaksa mengait sebab Tok Rahmah suroh* Tongue

DSC05532

Disebabkan paksu aku dapat kait sikit je, Tok Rahmah yang tak puas ati ni pon pegilah ambil galah and kaitkan untuk kami bwk blk buah rambutan tu ke KL. Big Grin

…………………………………………………………………………….....................

Sebelum kitorang berangkat balik Kuala Lumpur, kitorang sempat singgah kat Muzium Perak. Tak dapat masuk Zoo Taiping, masuk Muzium pon jadi la. he he he Winking

DSC05533

Masuk-masuk je muzium tu aku terkejut melihat rangka-rangka binatang yang boleh dikategorikan sbg binatang ganas pada zaman dahulu. Antara rangka haiwan yang dipamerkan ialah rangka dinosaur , rangka kucing hutan, rangka kambing gurun dah pa tah lagi. Lupa pulak. ha ha ha Big Grin

DSC05534 DSC05535
Sempat bergambar kenangan bersama nenek dan mum ku yang tersayang heart


DSC05536


Kalo anda bijak cuba teka binatang apakah yang berada di belakangku itu? he he he Tongue

Jawapannye : SELADANG

DSC05540

Pelbagai rupa bentuk topeng yang digunakan oleh orang asli.

DSC05539

Dari kiri : My mum , Khaty (me), my granny and bakal maksu ku(paksu fiancé)

DSC05538

Saya SAYANG mereka sampai mati ! heart

DSC05543

Last but not least, ni la wajah terbaru ku. Maksudku, ni la wajah terbaru ku setelah berat badanku naik berapa kilo tah. ha ha ha Big Grin
Tengokla perubahan pipi ku tu.. TEMBAM cam nak meletop je kan? ha ha aha Laughing

2 comments:

  1. WAH..BESTNYEE JLN2 KE MUZIUM..LAMA X G..KALI TERAKHIR MASA BLAJA KT KELANTAN DLU.. MASUK MUZIUM KELANTAN..ERM..NK PERGI LAA CMNI..AJK TIQA..EHEHE

    ReplyDelete
  2. khaty @merahitujambu : he he he.. mula2 nak melawat kengkwn kat zoo taiping tp sebabkan kesuntukan masa and my mum tak nak, so msk la muzium perak tu. lgpon muzium ngn zoo tak jauh. singgah kat muzium ni cadangan my granny la cz dia tak nak kecewakan khaty. tak pat g zoo so dia suggest lawat muzium. ha ha ha

    ReplyDelete