Thursday, 3 December 2009

New Hobby . New Moon

Hello mellow . . .

Yay ! Finally I found new hobby . Reading novel is my new hobby .
Actually I used to read novel before during my secondary , tapi bila dah nak dekat SPM , stop reading all materials yang ta sepatutnya . But now sebabkan tengah bosan tahap gaban , hobby tu muncul balik . lallalala..

Almaklumlah sekarang kan tengah cuti semester . Gila ta tau nak buat apa kat umah ni Sad.

Alkisahnye . . .

Tadi aku pegi MidValley tengok wayang . Tengok cite New Moon .
Actually ta pena terfikir pon nak tengok cite ni . Tapi tadi belasah je la tengok sebab dah ade orang nak belanjakan. Thanks yah my dear sebab belanja tengok wayang Tongue

Walaupon aku ta tengok cite ni dari season pertama , tapi aku boleh paham la keseluruhan cerita New Moon . And bagi aku cite ni best gila . Pada sesapa yang pena beranggapan cite ni ta best , aku suggest better korang try tengok dulu sebab aku guarantee bila dah tengok korang akan berpuas hati . My cayang said cite ni ade next season sebab cte ni pon agak tergantung . And my cayang said thriller tuk next season pon dah keluar . So nak tau sepenuhnya pengakhiran cerita ni kenala tengok next season. Ta sabar sudah nak tunggu next season Day dreaming

Lepas je habis tengok wayang , aku tetiba teringat nak singgah MPH Bookstore because nak beli novel lorh . Nak habiskan sepanjang masa cuti semester ni dengan baca novel. Lepas ni aku guarantee rak buku aku akan dipenuhi dengan novel and aku akan jadi pengunjung tetap MPH Bookstore Batting Eyelashes

I used to have a lot of novels before , but now nothing left coz novel-novel aku tu telah dipinjam oleh orang tanpa dipulangkan kembali pada aku .

Sekarang ni ta nak bg pinjam dah kat orang . Nak beli , nak baca and nak wat koleksi peribadi . Ha ha ha ..

DSC05461

This is the new novel I just bought. Actually novel ni bukanlah novel terbaru Anis Ayuni , tapi disebabkan aku ta baca lagi yang ni so aku decided tuk beli novel Bayangan Rindu . Dari dulu aku memang meminati karya-karya Anis Ayuni . Antara karya-karya Anis Ayuni yang aku dah baca ialah seperti Manisnya Cinta , Gemersik Kalbu , Yang Terindah , Suara Hati . Serius suka gila baca hasil karya Anis Ayuni .

Aku akan cuba sedaya upaya habiskan novel ni sebelum 7 Dec 09 sebab 7 Dec tu aku akan ke MidValley lagi untuk beli novel baru Batting Eyelashes


p/s : Lepas ni jarang la nampak kelibat aku unline . Sebab nak isi masa-masa aku dengan baca novel je . Ha ha ha.
And sapa-sapa yang msg kat phone tu , kalo aku lambat reply or tak reply msg korang tu maknanye aku khusyuk mentela'ah novel la ye. Sebab aku ni jenis kalo dah baca novel , aku dah ta hiraukan benda lain dah . So kalo ta reply tu paham-paham je la . Tapi kalo aku tak balas-balas msg korg tu , maknanye aku memang menyampah or malas nak balas msg korang. So minta maaf la ye .. *Sesetengah orang nye msg je aku menyampah nak bls . Bukan semua* ha ha ha *Gelak jahat*


4 comments:

  1. jgn nyampah2.layan je..ahaha..syok u bc novel..akak xde laa masa..lau dh ngadap keje lain x wt dh..ehehe..dh tgok new moon.adeh..cemburu ni..mau g tgok laa cmni

    ReplyDelete
  2. he he he. tak nympah sume.ada la sorg ni yg asyik msg tp mls la mau lyn dia sebab takde topic nak bualkan. he he he..

    skunk ni ngh cuti sem boleh la sis. tp dah bukak sem nanti rsnye kena stop jap kot.. he he eh..

    jgn jeles2 sis.. :)
    sis ajakla athiq g tgk cte new moon tu.. soh dia bnje cz elaun sudah msk. kih kih

    ReplyDelete
  3. a'ah la kak..
    hani dah leh kta setahun dh xbca nvel...sume gra2 spm...
    hehe...
    isk2...nak nangis jap..
    hani mmg kipas susah mati twilight..
    nk tgk sgt new moon ni...
    tp ngah spm..
    isk2...sabo je la...

    ReplyDelete
  4. tula gara2 spm kita kena stop baca novel or pape je yg tak patut kan. he he eh..

    jgn bercedih lorh. nanti pas hbs spm tgk la.. tak lama lagi kan dah nak merdeka :)

    ReplyDelete