Sunday, 1 November 2009

No Title

After I talked to someone yesterday, suddenly something across my mind.. Adakah aku ni teruk sangat? Kenapa benda ni yang tiba-tiba terkeluar dari kotak fikiran aku?

Actually, lately ni something happened between me and my housemates. Perselisihan faham dah terjadi. I dunno went all this will STOP! Maybe all this will going to STOP if I moved out from that house. Maybe. Idk

I'm tired facing all this kind of problem. Maybe all this happend because of me. Maybe I should learn "give and take" concept so that all this kind of problem will solve. Agrhhh.. Kebuntuan I dont know

Lately me and Tika tak bertegur sapa sangat. And dalam kelas pon dia tak duduk sebelah aku lagi. Dia nak jauhkan diri dari aku supaya aku boleh rasa happy. Tu semua tak membantu pon la wahai Tika. Malah mengeruhkan lagi keadaan. Nak tau kenapa aku cakap macam tu? Sebab bila kau dah tak duduk ngn aku lagi and pergi kat orang lain, orang tu mesti akan tanya kenapa kau dah tak join aku lagi. And bila orang dah bertanya, mestilah kau akan bukak cerita tentang apa yang dah terjadi kan? And bila cerita tu dah terkeluar dari mulut kau, mestilah orang anggap aku ni teruk! Aku tak tau apa yang kau dah cerita kat orang tapi apa yang aku tau, setiap orang yang dah tahu tu akan pandang aku ni teruk. Aku agak bengang and kecik hati pasal tu! Maybe bagi kau, kau hanya nak luahkan apa yang terbuku kat hati kau tu kat orang sekeliling kau,tapi benda tu aku tak leh terima! If kau rasa tak puas ati kat aku, just bagitau aku depan-depan. Takyah nak cerita kat semua orang. Sorry to said tapi I have to said this.

I know kalo aku suruh kau senaraikan apa yang kau tak puas ati kat aku mesti banyak kan yang akan kau senaraikan. Antaranye aku tau. Mesti kau akan cakap yang aku ni tak hargai kau. Yela kau terlalu concern pasal aku sedangkan aku ni macam tak suka bila kau nak amik tau pasal aku. Yup, honestly memang aku tak suka orang terlalu nak concern or nak amik tau sangat pasal aku. Sebab cara pembesaran and persekitaran aku dah memang macam tu. Aku sukakan privacy and tak suka sangat nak share semua suka duka or hal-hal aku kat orang. Tapi kau tak faham. Kau still jadikan tu alasan and kata aku ni pentingkan diri. Whateva la kan.

Secondly mesti kau akan kata aku ni bias. Because only concern bout Sarah. I know u guys will said that. Aku tak kisah pe yang korang nak cakap. Maybe kau tak tau yang aku dari mula induksi sampaila sekarang ni aku rapat dengan Sarah. Sebab dulu time Emma selalu keluar makan dengan Achor, Sarah la yang selalu teman aku pegi makan semua. Maybe dari situ la aku rasa aku lebih selasa dengan Sarah. And now, bila aku dah agak rapat dengan kau, kau takleh la nak expect aku untuk rapat dengan kau je. And lagi satu korang selalu cakap aku asyik kuar dengan Sarah je. Tak ajak korang pon. Perlu ke aku yang kena ajak selalu? Korang tak leh ke nak bersuara sendiri? Nak tau sebab apa aku jarang nak ajak korang? Yela dulu kan korang selalu kuar makan ngn bf masing-masing, so takkan la every time aku nak kuar makan kena ajak korang. Patutnye korang la yang kena bgtau aku if korang tak nak kuar makan ngn bf korang and nak makan ngn kitorang. Aku tak kisah la kalo korang cakap nak ikut. Aku lagi suka. Kalo korang nak minta tolong pape cakap jela. Ini tak,belum cakap kat aku korang dah wat andaian sendiri yang aku ni tak nak tolong la pe la. Menyusahkan aku la. Korang yang selalu berfikiran cam tu sedangkan aku tak pena fikir cam tu.Tapi nak wat cam mana kan,benda ni la yang korang selalu pertikaikan sampaikan telinga aku naik bernanah dengar.

Lagi aku tak tau la pe yang kau tak puas ati kat aku lagi. If you read this, kau senaraikan la apa yang kau tak puas ati kat aku. Kalo boleh aku tak nak keruhkan keadaan lagi tapi tak tau la bila semua ni akan jadi normal. Maybe aku tak layak kot berkawan ngn kau sebab kita masing-masing masih tak faham antara satu sama lain. Confused

Whateva it is, Im sorry for what I've done to you. And thanks atas segala kebaikan yang kau dah lakukan tuk aku sepanjang perkenalan kita. I do really appriciated what you've done to me and I will not forget it. And about our friendship, I hope we can get back to normal. But if still the same,maybe kita dah ditakdirkan tuk jadi kawan biasa je and bukan la kawan baik. I hope you can forgive me and jangan la berdendam dengan aku sebab aku tak pernah terniat nak berdendam dengan kau or nak jadikan kau musuh aku. Sad

SEKIAN!


Mood : Terasa ingin lari dari dunia realiti. Sad


4 comments:

  1. sis..
    hani hrp sis kuat k...
    klau itu cara dia,biarkanlah dlu...
    mungkin dia tgh amik msa nk tegur sis..mungkin dia tkut...
    sis sbr k?
    insya Allah,satu hari nnti dia akn tgur sis..
    sis doa kat Allah smga pershbtn sis ngan dia terus berkekalan k..
    hani pun trut doakan friendship sis ngan dia berkekalan..amin..

    ReplyDelete
  2. hmmm..mybe slh sis gak kot cz ego.. tp nthlah hani.. hope sume back to normal

    ReplyDelete
  3. Decided to moved out from that house xmmbntu skit pn to solve ur prob..
    malah ia akn mrumitkn lagi relatinship btween korang..
    Believe me!!!!
    Myb both of u should trima klemahan msg2 seadanya krn i2lah yg akn mmbuatkn prshabatn kte mnjdi lbh tguh..
    Jangan rosakkn relationship korg krn relationship i2 adalah ssuatu yg sgt2 benilai..
    Hope we are frienship 4ever n ever coz all of u is the best friend that i've met..
    ak syg korang!!!Remember this..

    ReplyDelete
  4. i dunno sara what should i do :(
    im deadlock about this. i've tried everything but all seems not working.
    maybe the only reason come from myself. yes i admit im ego. because of that, the small thing get worse. arghhh!!! i cant stand all this. sometimes i think that we shouldnt met and knw each other from the start. :(
    why all this happend and why its end like this T_T
    i love all of you. but sometimes we cant avoid the fight in friendship. but i hope all this will solve asap

    ReplyDelete