Sunday, 27 September 2009

Patient , Khaty

Duh ! Hari ni hari yang agak malang buatku . Fyi , my car baru je kena langgar dengan someone .

*Crying*

The story begin like this . Around 1pm I went out to meet someone . During the time nak sampai tu , tiba - tiba my car kena langgar dekat bahagian belakang . * Gila Bengang*

After that , aku pon apa lagi terus buat double signal tengah - tengah jalan tu tanpa menghiraukan kereta - kereta lain yang nak lalu and terus keluar dari kereta .

Our conversation

Me : eyh , macam mana u bawak kereta ha ?

Si Pelanggar : Sorry - sorry , I tak perasan . *He asked me to move my car to the corner*

* Calling my friend to come over*

Si Pelanggar : Ta pe I bayar semua ni sebab salah I . U ikut I pegi bengkel then repair semua .

Me : U bayar eyh sebab salah U.

~~~ Going to the workshop with that man ~~~

After arrived , mekanik tu cakap cost tuk repair semua tu rm220 . Then that men give me rm 220 . But aku macam ta yakin nak repair kat situ so aku decided tuk pegi survey kat tempat lain . But kat tempat lain charge ta sama. Kat tempat lain will cost me rm380 . So after discuss dengan my father , we agreed tuk hantar kereta tu dekat tempat yang charge rm380 tu . Alang - alang buat , biar mahal sebab kita akan puas hati nanti . Kalau buat yang murah - murah ni takut orang tu buat tak elok pulak nanti .

DSC05007

Ni la kerosakan yang dialami oleh kereta kesayangan aku . Baby , I'm sorry . I'll make sure that u'll look good in 3 days more. Just wait ok . * Khaty be patient *


Mood : * Ingin menangis sekuat hati *

6 comments:

  1. baiknye orang yang langgar tuh hehe

    ReplyDelete
  2. sis..
    teruk gak la tmpat kena langgar tu...sbr k sis..tp nsib baik org tu nak byar sis...ade sesetengah tak nak bayar...

    btw,sis...nk tnya la apa tajuk lagu instrumental kat blog sis ni ek???rsa tenang je dengar..leh tau tak ape tajuk die???rsanye dlm cite spring waltz,lagu ni ade kan?

    ReplyDelete
  3. to lisa : tu la nasib bek dia byr . :)

    to hani : sis mmg ngh sbr la ni hani. ish memang cedih la. btw lagu kat blog sis tu tajuknye just because of you.

    ReplyDelete
  4. sis...xjumpa r sis lagu tu..
    cam pernah dengar lagu tu kat spring waltz nye cite...try cari...tp tak jumpa....

    ReplyDelete
  5. kalo tak silap sis bukan ost spring waltz tapi ost dalam cte winter sonata. cuba hani try search lagi

    ReplyDelete
  6. sis!
    thanks sgt2!!
    dah jumpa dah..
    ingatkan ost spring waltz tu..
    coz cm pernah dgr jae ha tu main lagu ni..
    thanks sgt2 sis!!!!!!
    love you!!! XD

    ReplyDelete