Tuesday, 25 August 2009

My Surprise Birthday Party Celebration

Sae Gil Chukka Hamnida Khaty!

Yay!!Im 19 years old already Tongue.
I cant believed it that im getting older now..
But for me,age is nothing.The most important is even im getting older but im still cute like baby. Omo. Khaty stop dreaming. *Buang tabiat jap* Big Grin

I would like to story about the whole day of my birthday. It was a very touched moments that I ever had from my housemates. Crying
I didn't expect that they would do something for my birthday. *But actually dapat rasa* Tongue
Yela mana taknye a day before my birthday tu dorang act weird sangat. So of cose la I can felt something will happend. So guys next time belakon baik punya lagi ok. hehehe. *Juz kidding*


Starting from yesterday my housemates act weird. Nak tau sebab pe weird? Ok sepatutnye semalam aku nak ajak Teha and Ct (my classmates) pegi tengok wayang sbb our class dismiss awal. Mula mula Ct and Teha said ok but suddenly after Tika (my classmate and also my housemate) said something to them,they suddenly cancelled our plan. Starting from that moment la I can feel something will happened next Tongue.
And yang paling kelakarnye, cara Teha and Ct bg alasan tu cam tetiba je.. Memang kelakar la.
And lagi satu yang pelik,my housemates tetiba je ajak berbuka kat luar semalam. Selalu tak pena pena pon nak buka kat luar sebab nak saving la katakan but yesterday dorang ajak. So aku pon ikut jela. Rupa rupanya dorang dah plan something for me. Embarrassed


Yesterday kitorang berbuka kat Times Square (Ts) . So meaning to said,my birthday party celebration buat kat Ts. Kat Merry Browns *betul ke spelling ni* I dont know
The time we arrived, dah berbuka dah pon. So masing masing tak sabar sabar nak pegi order makanan. Dalam masa sibuk sibuk nak pegi order tu, suddenly Tika said dia nak pegi kuarkan duit. She asked Sarah to accompanied her. Tak ke pelik namanye tu sebab selalunye masuk je waktu berbuka, Tika ni laju je makan but semalam time time tu la dia nak g kuarkan duit.*jgn mara er tika* Padahal leh pinjam duit kitorang dulu. Lepas berbuka boleh je kan kalo nak kuarkan duit. Tapi takpela aku malas nak cakap mcm tu sebab I know what they want to do actually.. Tongue out

Macam agak lama gak la dorang pegi kuarkan duit tu. Tapi bila setibanya dorang kat tempat kitorang tu balik, they suddenly sang birthday song for me and tetiba ade plastik Baskin Robbins kat atas meja. Nak tau pe tak yang ade dalam plastik Baskin Robbins tu?

Tadaaaaaa!!!!!!

Its a Baskin Robbins ice cream. So cute rite?
All together is 6 because there are 6 person among us. This was unexpected and very sweet. I really really touched. Thanks guys.







This is the best thing in my life. Having a friends like u guys is the sweetest moments in my life.
From speaky girl : Sarah, Mama Rina, Pika, Emma and Tika.

Kehadiran Mama Rina is very special for me sbb its quite a long time we never met since she moved from our house. Mama thank for coming.





Present Time













This is my birthday present from Sarah. Thank cayang. Really appriciate it. Boleh la gantung kat dalam kete. Tongue out
One is pink and one is purple because pink is my fav color while the purple is Sarah's fav color. So sweet Batting Eyelashes














This is from Emma. Thank dear.
Cantek sangat. Yg penting pink color.. Batting Eyelashes











Ni pula dari Tika. She gave me Jae Joong's pillow and yang paling special she gave me a pink frame which is made by herself. Actually since she showed me the same frame that she made for her boyfriends, I already fall in love with that frame because its unic. But Im not expecting that she would make the same but different frame as present for me. Whateva it is thanks a lot. Batting Eyelashes









This is a birthday present also from my housemate, Pika. Inside the wrapper is a jed necklace that I dreamed of and a dolphin keychain. She gave dolphin because I loved dolphin so much. hehehe..Best sangat sebab all the present she gave is my birthday wishlist. Batting Eyelashes








....................................................................................................................................................................

Clicky Time







......................................................................................................................................................................


Special message for my housemates


To Sara :

Since I know u from induction week, I loved to be ur friend because I loved the way u treat ur friends. The way u treat ur friends make me feel so comfortable to share every of my joy and sadness with u eventhough sometimes u are not really concerntrate with all my words. *sbb anda selalu terslh dgr apa yg diucapkan oleh sy. Laughing
Dikesempatan ni aku nak minta maaf kalo selama kita berkawan,kata kata aku ade buat kau terguris or sdh. Aku tau sometimes ko marah kat aku kan tp semua perbuatan aku yang menyebabkan kau marah tu mungkin diluar jangkaan yang aku tak sdr.Setiap manusia takkan lari dari buat kesilapan. So aku harap kau dapat maafkan segala kesalahan aku. Thanks sebab sudi jadi kawan terbaik aku walaupon aku bukanlah kawan terbaik untuk kau.And thanks tok hadiah and tok surprise birthday party aku. Sayang bangat sama kamooo.. Love Struck

To Emma :

First of all aku nak minta maaf kat kau sebab since insident time cuti sem hari tu friendship aku dengan kau dah macam berubah skit kan?Maybe aku yang touching lebih kot so menyebabkan hubungan persahabatan kita renggang. But aku nak lupakan insiden tu so that friendship kita akan jadi macam dulu. Aku rindu moment moments kita bergelak ketawa dulu. Aku harap kita dapat jadi macam dulu. And if perangai aku buat kau terguris sangat sangat aku minta maaf. And aku janji benda benda yang boleh merosakkan hubungan persahabatan kita takkn berulang lagi. Sayang gila kat kau.Love Struck

To Tika :

I know since we are in the same class for semester 3 ni, banyak salah paham and insident touching touching yang terjadi antara kita kan? Tapi itu sume berpunca dari aku rasnya sebab bak kata ko sikap aku ni susah nak diramal. Sometimes when Im in a good mood, aku akan happy but when it come to a bad mood, dengan kau kau skali aku macam malas nak layan. And aku tau ko mesti banyak terasa gila dengan sikap aku tu kan? Tapi walau apapon aku minta maaf banyak banyak. And aku pena bgtau kau kan yang ade certain perangai kau yang buat aku kengkadang tak selesa kan? Aku harap kau jangan la rasa aku ni tak suka berkawan dengan kau disebabkan tu. Aku jujur sebab aku tak nak ade perselisihan paham or bermasam masam muka antara kita nanti. Tp lepas ni aku harap friendship kita akan jadi seakrab mungkin and takde lagi perselisihan paham lagi. If ade pape yang kau tak puas ati,kau cakap je depan aku ok. And lagi satu aku tak berapa nak suka kau asyik cakap yang aku lebihkan Sara daripada korang. Actually sume pon aku layan sama. Tapi mungkin aku always pon ngn Sara menyebakan aku lebih rapat ngn dia. Tapi aku harap lepas ni kita dapat mulakan friendship yang baru. Kita buang sume yang keruh selama ni and ambil yang jernih. Aku sayang kau Love Struck

To pika :

Jujur aku cakap yang dulu aku tak boleh masuk sangat dengan perangai kau sebab kau slalu blurr la. Kalo buat lawak ngn kau pon cam takde respons. Kengkadang nyampah pulak aku.heheh.. *Jangan marah er*.. Tapi bak kata Tika,since mama takde kau dah berubah skit menyebabkan aku dah mula boleh berkwn rapat dengan kau la. Aku nak minta maaf kat kau gak if selama kita kenal ni aku ade wat kau terguris or sakit hati dengan kata kata aku.. Tapi kau jangan la mudah sangat terasa dengan kata kata aku sebab kengkdg aku suka bergurau. Bukan pe, best ohh usik kau.. hahaha.. Pape pon aku sayang kau. Love Struck


"Sayang sayangku... thanks sebab sudi menjadi kawan yang terbaik untuk aku walaupon aku bukanlah kawan yang terbaik untuk korang"

...................................................................................................................................................................



Untuk kawan kawan yang wish birthday aku tepat pukul 12 thank you sangat sangat coz sanggup bersengkang mata untuk wish tepat pukul 12. And pada yang wish lambat skit tu aku tak kisah. Aku amat amat menghargainya. Sebab at least korang ingat jugak birthday aku. Sayang korang sangat sangat Love Struck




4 comments:

  1. HEPY BESDAY!HEPY BESDAY!HEPY BESDAY!!
    May god bless u alwayz..
    i2 je present yg ak ley bg,ak asyik ty tqah je.."wey,katy ske ape erk"?n tba2 ak t'igt,ade one day 2 ko ngadap muka ak smbl peluk dolphin..
    sbb 2 ak li kn n necklace 2 coz ko mmg ske kn..
    erm,ak pn nk mntk maaf r klu kdg ak blurr..i2 tndanya ak xphm bout somethin..
    mybe sblm ni ak asyik rpt ngan mama sbb 2 kureng sket ngan kowg..t'msk r si tqah..k,hope we stil keep in touch 2gether n frenz 4 eva..
    ;)

    ReplyDelete
  2. takpe..apa yg kau bg tu aku dah cukup2 hargai..
    sbb kau pon tau kan aku mmg ske gila necklace tu..aku nk beli tp ssh nak cari rantai tu tp last skali aku dapat dr ko..thz sgt2.. :)
    and yah frenz forever k..
    hope lps ni kita akan bertambh closer :)

    ReplyDelete
  3. hi dear!!!!!
    aku hrp pe yg ktowg wat tme bezday ko tu..
    ko akn always eppi n bhgie..
    yela kte kua cmpi overnight cmpi pkul 4 kn..
    tol x?
    touching aku ngn pe yg ko ckp dlm blog ktowg ttg ktowg wat bezday ko tu aw..
    hahaha..
    tq sbb m'hrgai ape yg ktowg wat utk ko..
    ape yg ktowg hrpkn..
    cume nk ko eppi n bhgie tu je weyh!!!!!!!
    aku syg ko cgt2..
    sem 3 ni aku mkin close ngn ko..
    thankz 4 evrthig dear!!!!!

    ReplyDelete
  4. of cose aku eppy n bhg sangat2 time birthday tu. aku really2 appriciate pe yg korg wat tuk aku. tp sori la psl on tht day aku de termoody skit kan?itu sbb aku tetiba pnt.. tp lps mkn and lps kau tarik aku g kdai yg jual patung gerak2 and bunyi2 tu mood aku back to normal :)
    on that moments aku rasa enjoy and eppy sgt2 :)
    thanks for everything dear..
    cayang ko..
    lepas ni hope takde lg kes touching menouching or msm msm muka atr kita ok.. :)

    ReplyDelete