Monday, 22 June 2009

The Day

Yesterday I felt like dying sebab the whole day I spend my time outside. Penat gila weh. Sumpah tak tipu. Yang menyebabkan bertambah penat sebab aku tak cukup tido. A day before yesterday aku tido pukul 4 sebab yang tak dapat nak dinyatakan di sini. Sori. Then pagi semalam bangun pukul 7 pagi. Imagine la berapa jam je aku melelapkan mata di katilku yang empuk tu.

Aku bangun awal sebab dah janji dengan my friend, Fifi. Nak ajak dia teman pegi beli handphone baru for my mum. Kitorang bertolak dalam pukul 11am. Lepas beli handphone tu kitorang lepak lepak kejap sampai pukul 4++ pm. Masa aku keluar dengan Fifi tu teramat la penat. Berjuta juta kali aku menguap. Yesterday boleh dikatakan agak awal la jugak aku balik. Selalu kalau aku keluar dengan Fifi confirm akan balik dalam 5 lebih or almost 6pm. But disebabkan semalam aku penat sgt aku ajak balik awal. Plus aku kena balik awal untuk merehatkan diri kejap sebab malam tu aku nak keluar dengan family pulak. Keluar makan. Kalau ikutkan aku tak nak pegi. Rasa nak tido je dekat rumah. Tapi takpela gagahkan diri jugak sebab bukan selalu pon dapat keluar ramai ramai. Tapi nasib baik la time pegi makan tu my pakcik yang drive. Aku memang tak larat gila nak drive.. Dah la dengan peningnye sebab dari pagi tak merasa makan sesuap nasi pon. Huwaaaa :(



Clicky Time

Walaupon kepenatan+tak bertenaga tetap mampu tersenyum di depan lensa kamera :)


This is my new handphone for my mother.
This time tetiba terasa macam nak beli phone nokia for my mother..
So Nokia 3120 Classic menjadi pilihan hatiku.
Agak berpuas hati jugak la.
Ada 3G , Camera 2 megapixels and free 1GB memory card.
Lepas ni boleh la ber3G dengan my mother. hahaha..

.....................................................................................................................................................................

Dinner Time

Setelah sempat merehatkan diri untuk beberapa jam, aku pon menyiapkan diri untuk makan malam. Dalam fikiran aku hanya BANTAL, TILAM sebab aku nak TIDO. Tapi apa kan daya masih belum boleh tercapai hajatku itu. My family telah decided untuk makan satay Kajang. So kitorang pon menuju la ke Kajang. Kitorang convoi dua buah kereta time pegi Kajang tu. Sepanjang perjalanan, aku hanya mendiamkan diri di belakang sebab teramat la pening kepalaku time tu. Rasa nak muntah pon ade. Maybe tak makan dari pagi kot.

Bila dah sampai dekat destinasi, ingatkan boleh makan dengan segera tapi apa kan daya terpaksa menunggu giliran untuk duduk sebab time tu semua seat penuh. Almost 15 minutes waiting, ade tempat kosong. Glad gila sebab aku dah tak bermaya untuk berdiri. Rasa macam nak jatuh je.

Here some photos yang sempat aku snap walaupon dalam keadaan pening dan tak bermaya kerana ingin menjadikan gambar gambar ni sebagai kenangan terindah keluargaku.




Clicky Time

Bergambar dengan my mum sebelum melangkah keluar dari rumah.
Mom ILoveYou!!!!


Ni la menu kami masa mula mula sampai sebelum satay pesanan kami sampai.
Its nasi himpit, timun and kuah kacang je.
Even itu sahaja menu kami untuk mula mula tapi disebabkan semua kelaparan, tak sampai bebrapa minit makanan yang terhidang dekat pinggan berwarna biru tu hilang ditelan oleh kami. Hahahah

Gambar ni aku tangkap actually sebab paksu aku yang kacak tu, yang duduk dekat depan sekali,berbaju t-shirt coklat tak puas ati gambar yang sebelum tu macam tak fokus dekat muka dia.
So this time aku agak fokus dekat dia. heheh
Paksu here's ur picture :)

Ni pulak cousin aku yang paling kacak and seksi..
Tengok la tu seksinye dia.. heheh

Makan Time!!! Yahoo!!!


My mum yang dah surrender.
Dah tak larat ye untuk habiskan satay satay yang ade. heheh


.......................................................................................................................................................................



Oh hampir lupa. Balik je dari beli handphone my mum, I received something. I guess its from my pet lil sis.. Lepas bukak memang betul.. Its from my pet lil sis yang telah mengirimkan ole ole yang dia beli dekat Indon time pegi holiday hari itu. Its a keychain. Chantek.. Thz Ezma.. Luv yah!!


2 comments:

  1. penuhnya xtvt khaty... apalah punca yg menyebabkan khaty tido kul 4 pg yer... if dah penat + ngantuk, sure pening punye kan... btw, have a nice rest frenz... take care ;)

    *teringin plak nk mkn satay... yummy!!

    ReplyDelete
  2. tido lwt cz talking on the phone+sms dngan my frenz cz she having some prob at tht time..

    *teringin nak mkn satay ye?kat psr mlm ade jual..hehehe
    dulu khaty slalu beli gak satay kat area psr mlm umah teha tu..
    yummy :)

    ReplyDelete