Wednesday, 27 May 2009

Gembira + Bengang

Hello gentle reader..

Hari ini aku bangun agak awal sebab aku dah janji dengan Sarah nak ajak dia pegi kolej jap sebab nak tengok sama ada nama aku untuk pinjaman MARA dah keluar ke belum. Dengan hampanye nama aku belum ade Sad. So aku still belum dapat elaun la kiranye.
Then hari ini jugak aku dah janji nak bawak mama Rina,my housemate pegi jumpa Kak Jue kat Sogo sebab nak gantikan keje aku. Actually hari Isnin hari itu aku ade cari keje kat Sogo. Kononye nak tambah income la.Tp bila aku fikir-fikirkan tak jadila sebab hari-hari balik malam oh..Dalam pukul 9++ pm cam tu.. Agak bahaya. Lgpon aku mendapat bantahan dari my father so aku pon mintak gantikan mama Rina tu.

Insiden Bengang

Lepas dah settle hal kat Sogo,kitorang pon pegi la jalan-jalan kat Pertama Complex pulak. Kitorang saja-saja la jalan nak survey harga handset. Tapi belum je sempat masuk kat Pertama Complex tu, kitorang dah ditahan oleh seorang abang yg agak bongok yang sibuk-sibuk nak cerita pasal service yang dia provide. Mula-mula aku, mama Rina and Sarah dengar je then bila lama kelamaan aku and mama Rina dah agak bosan dengan cerita bongok abang tu. So kitorang buat tak tau je.. Sarah yg layan abg tu. Abang bongok tu try nak promote service Santai kononnye. Kalo korang byr RM388 tuk join service Santai tu korang leh dapat mcm-mcm keistimewaan. Dengan kad Santai tu korang leh dapat kad touch n go, diskaun time holiday, diskaun tuk beli hendset and Insurans. Betul ke bang?? Ke juz sekadar pemanis mulut je. Aku tak percaya langsung kat service ko tu bongok! Angry
And u guys know what,abang bongok tu mintak kad bank my friend and si bongok tu seboleh-boleh nak suruh my friend join. Dia tanya my friend ada cash berapa at that time. Kalo takde cash, ade kad bank tak. And my friend ni pon pegi bg kad bank dia kat abang bongok tu. Pastu abang tu suruh my friend ni mskkan no pin kat mesin kad dia. Mula-mula abg tu cakap nak RM20 je. Tapi bila me and my friend tu check balance kat bank, u know what rupe-rupenye abang tu dah amik RM80. What the fuck la! Cam ni ke ko kata nak tolong org melayu ha si bongok!

So lepas kitorang dah check balance tu,kitorang pegi balik kat abang tu and cakap asal plak amik RM80,kata byr RM20 je. Lps tu boleh pulak si bongok tu cakap sebab nak cepatkan proses. Kepala lutut ko la! Suka hati mak bapak ko je amik duit org cam tu! At wits end
Lepas tu I advised my friend suruh mintak balik her money and that stupid brother cakap dia tak leh pulangkan duit tu in cash sebab my friend byr guna kad bank. So dia kata call office dia suruh cancelled. Bila kitorang call office dia,org office tu suruh cancelled kat situ jugak and mintak duit tu on the spot. Bila pegi kat abang bangang tu dia kata dia takde duit nak byr balik. Pegi mampos ko la ade duit ke tak.! Yg penting byr balik duit kawan aku tu! Abang bangang tu seboleh-boleh pujuk my friend supaya tak cancelled kan benda tu. Tapi disebabkan ketidakjujuran kau tu bongok, kawan aku dah tak caye dengan kata-kata bodoh kau tu!
And sangat annoying bila abang siot tu just pulangkan RM50 je kat my frenz. Dia kata RM20 tu untuk ganti rugi sebab bila kawan aku cancelled benda tu, borang yg my frenz isi tu dikira dah rosak la.. And at that time si bangang tu ade RM50 je. Lg RM10 dia kata nak bank in kat my friend sebab at that time dia tak cukup cash. Tak pon dia cakap dia topupkan my friend RM10. Cakap main senang ko je kan. Ingat duit kawan aku tu bapak kau ke yang kasi? Angry

And bila me and kawan lg sorg masuk campur, si bongok tu boleh pulak cakap kitorang ni jangan jadi virus pada kawan kitorg tu. Meaning to say takyah la nak hasut kawan kitorang tu supaya cancelled benda tu. Eh g mampos kau la. Kitorang buat mcm tu untuk kebaikan kawan kitorang tu supaya tak tertipu buta-buta dengan kata-kata bodoh kau tu! Angry
You know what, si bongok tu ade tanye kitorang ni belajar dapat pinjaman ke or biasiswa. Bila kitorang kata kitorang dapat pinjaman, and si bangang tu dengan bangganye cakap dulu time dia belajar dia dapat biasiswa.. Hello kalo ko pandai sangat and dapat biasiswa,asal ko keje as SALESMAN je ha bodoh?! Nak tipu pon agak-agakla. Ko ingat kitorang ni BODOH sangat cam kau tu ke? Laughing Tapi whteva it is,nasib baik duit my friend dipulangkan walaupon just RM50.

Insiden gembira

Lepas dah pegi Pertama Complex tu, aku tetiba rasa nak pegi Bangunan Mara sebab nak tanya berkenaan duit elaun aku. Bila aku pegi sana, barulah dapat berjumpa dengan En.Nazri,org yang uruskan mengenai cek elaun untuk budak-budak KPTMKL. Aku tanya dia kenapa aku tak dapat duit elaun lagi sedangkan hari tu dia kata dia dah hantar cek elaun aku kat kolej on 15 May 2009. Tapi kenapa still tak dapat. Dia kata dia bg by hand dekat org kolej. Aku cakap la aku dah check dengan orang kolej tapi still takde. So En.Nazri pon call org yg berkenaan and you know what, actually check aku tu dah memang ade kat kolej tp dorang tak tampal nama aku kat bilik oren.Hampeh betul! Maybe sebab aku special kes kot. hahaha.. So esk aku nak pegi amik check tu and boleh la aku cash kan check tu esk Applause



Clicky Time





























Walaupon korang agak sengal tp aku cayunk korang ketat-ketat.hahaha


P/S :
For those yg suke curik-curik amik gambar kwn aku kat blog ni, aku haramkan korg buat mcm tu sebab ade sesetengah kawan aku yang tak suka. So kepada yg terasa tu lain kali jangan curik sebarang gambar dari blog aku ye



-The End-

Mood ::Gembira + Bengang::


5 comments:

  1. huhuhuhu..ntah ape2 abg tu..
    so,lps nie kena berhati2 k..
    lg2 duit byk dlm bank..

    cek da lame smpai??mmg penipu ar org MARA nie..
    aritu da tanye kate xde cek smpai..
    erm..leh ar merasa island red cafe lps nie..
    heehehehe

    ReplyDelete
  2. eiii...abg tu cm hampeh je..lps ni sis ngn kwn2 sis jgn caye dah bnde2 cmni...hati2 k...??

    ReplyDelete
  3. to teha : act org MARA tak salah kot.yg salah maybe org kolej coz tak tampal nama khaty kat bilik oren or call khaty ke apa ke sebab en nazri tu kata dia dah bg kat org kolj 17 hb hr tu rsnye. and u know wht.en nazri kata dia bg by hand. ish geram sungguh..kalo iktkan khaty dah boleh dpt lama dah duit tu.

    to hani : si bongok tu mmg hampeh hani. sis bkn nk kutuk dia kaw kaw kat blog ni tp mmg dia tu layk dikutuk seteruk ni pon.

    ReplyDelete
  4. owhh ehh..
    but kte tanye kak wana aritu..
    die ckp xde cek baru smpai pun..
    so,da dekat 2 minggu die peruk cek khaty..huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. tau takpe...sengalnye kptm..hehehe

    ReplyDelete