Sunday, 22 March 2009

Selamat Tinggal Adila

af7_pelajar_adila_big

Well bagi yang sudah menonton Konsert Akademi Fantasia 7 minggu ke-2 semalam, pasti sudah tahu kan siapa pelajar yang tersingkir? Seperti mana yang kita tahu, Adila merupakan pelajar pertama yang tersingkir.. Korang setuju ke dengan penyingkiran Adila tu?? Aku tak berapa nak setuju sangat dengan penyingkiran tu walaupon aku bukan peminat fanatik Adila. Bagi aku persembahan Adila lebih bagus jika nak dibandingkan dengan persembahan Aril. Bagi aku persembahan Aril tu tak menarik langsung! Suara Aril malam tu memang tak sedap untuk

Not listening. Buat rosak lagu Adam je!!


Comment tentang Akademi Fantasia

Mula-mula aku excited nak tengok Akademi Fantasia ni sebab aku tak sabar nak tau apa “TRANSFORMASI” yang pihak pengurusan akan buat. Mula-mula aku bangga juga sebab diorang berjaya pilih student-student yang bagi aku semuanye berbakat. Tapi bila aku tengok diari Af hari-hari, aku rasa student-student musim ni banyak main la.. Diorang tak focus sangat dalam kelas..

Kalau nak cakap pasal perangai pulak banyak sangat keburukan dorang.. Perangai diorang kali ni tak macam perangai student-student Af musim-musim lepas. Tengok je la insident pergaduhan antara Rini and Aril. Since insident ni la aku agak kurang suka dengan perwatakan yang ditonjolkan si Aril tu. Walaupon aku tak berapa suka dengan si Rini yang suka control-control tu tapi aku rasa perbuatan Aril masa tu agak melampau la.. Tak patut dia sound si Rini cam tu.. Qhaud relax je. Yang si Aril tu pulak lebih-lebih. Sebelum dia nak cakap orang,dia pon kena la cermin diri sendiri dulu. Dia budjet dia sorang je yang bagus dalam Af tu padahal persembahan tak sebagus mana pon. Doh
Konsert kedua kena kritik kaw-kaw dengan judges. Agak padan muka dia Applause.

Tapi tak semua students yang macam tu.. Ada jugak yang ok contohnya si Hafiz.. Aku tabik spring dengan character si Hafiz tu sebab dia cool je.. Persembahan pon bagus. Aku harap dia akan maintain macam sekarang walaupon dah jadi bintang nanti..
Apa-apa pon Nubhan still da best!!! Love Struck

Nampaknye cuti aku berakhir malam ni. Esok dah start kelas balik. Bosannye Doh.
Nampaknye tak dapatla aku update blog ni hari-hari lagi. Blog ni akan kembali bersawang. Tapi takpe aku akan update blog ni pada hujung minggu.. Aku akan kembali dengan cerita-cerita yang menarik. So teruskanlah pendaratan korang kat blog ni ye.. Wave

4 comments:

  1. :) huhu buat sakit hati je tgk af.
    tgk tilawah alquran bru tng jiwa.ahaha

    ReplyDelete
  2. almk sis!!
    hani xde astro r..
    so xtau psl af...
    ;)

    ReplyDelete
  3. to shafiq : tenang memg teng.tp adakah anda mengikuto siaran tilawah al-quran tu??

    to hani : oh yeker??takpe2 tak yh tau pn takpe..
    tak best sgt :)

    ReplyDelete
  4. keja nak kondem orang je tao khaty ni.huhu :)

    ReplyDelete