Sunday, 29 March 2009

Mandi Manda di Sg Gabai

DSC03880

Hye everyone!Im back.. Finally I can update my blog.. Lama rasanye tak update blog ni.. So tonite I would post all my activities.. Actually aktiviti mandi manda kat Sg Gabai ni dah lama berlaku but sekarang baru ade chance post coz sebelum-sebelum ni agak busy.

Ok back to the title of this post I wanna share with u guys about my sweet memories time dekat Sg Gabai hari tu..
Before mid term break,me and my college friends decided nak pegi mandi manda kat Sg Gabai time mid term break so kitorang pilih tarikh
18 March 2009 untuk pegi Sg Gabai tu..

Aktiviti ni disertai oleh 11 orang je.. Antara manusia-manusia yang terlibat ialah
aku, Teha, Siti, Nadia, Isma, Azu, Ago, Aida, Asoon, Fendi and Padil. So means 3 kereta berkonvoi pegi Sg Gabai tu. Tp my car aku tak bawa. Aku park kat depan kolej. So aku, Teha and Fendi naik kereta Aida.

Bagi aku Sg Gabai ni best tapi yang tak bestnye kena mendaki tangga yang banyak gila. Dah mcm naik Batu Caves pulak. Whew
Tapi walau apapon best!
Btw hope u guys enjoy all the photos yang sempat di snap.

Before Sampai dekat puncak Sg Gabai

DSC03879DSC03878DSCN0499

Sebelum sampai kat puncak tu,kitorang sempat posing-posing sebab kitorang berhenti di setiap perhentian disebabkan penat..Tak larat ohh nak naik laju-laju. Tp time ni,semua orang mcm excited nak naik ats cepat-cepat tapi Teha tak boleh naik laju-laju so ak la yang teman Teha sampai berjaya naik kat puncak Gabai tu. Tahniah Teha coz tak putus asa.

Mandi Time

DSCN0516l_5751a1e2e7a246ba878477c1e55b7c9bl_d95714d7969440b8858f8b2d6228fc65

Best gila dapat berendam dalam air Sg Gabai ni.. Dah la sejuk gila..
Menggigil-gigil aku mandi time ni. Rasa nak mandi pakai sweater je.. Rolling on the floor

l_d4fe9d68e6e846edb5d84d9cbebffa73l_09a521495cb940ea995bc7199f634073l_21e01a0aefe4423db2b50eaa62c0f490Ni pulak time dorang-dorang mencuba untuk meluncurkan diri..
Aku sorang je yang tak cuba sebab takut.
Tapi aku tabik la coz Teha berani cuba..

DSC03884 Lepas dah penat bermandi-manda,perut pon terasa tersangatlah lapar. So apa lagi makan la..
Best gila coz banyak makanan yang dapat mengenyangkan perut telah tersedia untuk dimakan.

DSCN0501 Lepas tu sambung balik bergambar!

Sebelum balik

l_2a56d43663f14f528099a5d088abcd2fDSC03886l_67bda02a5b10450e9980b8a96ce3489cl_2c891accd5c247dfb6663036096a6697 Dari kiri : Isma, Nadia, Aida, Azu, Asoon, Padil, Fendi, Me, Siti, Teha
Credit to Ago coz tangkapkan gambar ni untuk kitorang!

Bergambar sebelum balik. Satu kenangan yang sangat indah. Seronok dapat kawan macam mereka. Kawan sampai mati yah guys!


p/s : Klik gambar untuk lihat dengan lebih jelas

7 comments:

  1. yeah..kwn smpai mati..
    kenangan yg best kn..
    len kali g lg mcm nie..
    but xnk g gabai lg..
    xlarat lorh..

    huhh..gmbr teha kat tangga tu burukkk!!

    ReplyDelete
  2. to hani : nak ikut???leh je..nanti kita g sama2 er.. :)

    to teha : gambar tangga tu comel la :)

    ReplyDelete
  3. wei,bestnye korang pg mandi manda.
    tak ajak pun.haha
    ;p
    btw,sg gabai tu dkat mana?
    hehe.

    ReplyDelete
  4. takpe2 nanti dapat wet mara kita g er..
    kita wat barbeque er kat sana :)

    sg gabai kat langat..
    dekat je..
    try la g..best gila..
    tp satu je yang kitorang lemah semangt time g gabai..
    tak larat ngn tanga2 yang ade kat gabai tu..
    sblom sampai kat puncak kena daki lbh kurang 300 lbh anak tangga..
    mampukah anda untuk berbuat demikian??
    kami sudah serik :)

    ReplyDelete
  5. tu ar kan khaty..
    sanggup ker myra nk mendaki ank2 tangga tu..

    huhh..dri ku pun sudah serik..
    hahahahaha

    ReplyDelete
  6. hehe..nthla teha..
    cuba tnye dia nnt..
    sudahkan dia bersedia dr sezi fizikal and mental??hehehe

    ReplyDelete