Thursday, 15 January 2009

Sem 2 Registration Day

Salam.Salam.Salam.
Yes!Finally Hari Pendaftaran Semester Dua dah berakhir.
Glad sebab semuanye berjalan lancar.Walaupon semuanye berjalan lancar,hati panas gak sebab kena beratur panjang gila.Ish dah datang awal pon kena beratur panjang gak.Rupanye ade students yang datang lebih awal dari kitorang.Tp its ok.Asalkan semua perkara tadi berjalan dengan lancar seperti mana yang aku harapkan.
Td aku sampai kolej around 9.10 am.Then pick up Emma at Lrt Pandan Jaya bus stop.
Sampai-sampai je kolej aku nampak member-member yang sama kelas dengan aku masa semester satu. I saw Teha,Aida,Nadia,Pika,Siti,Azu and Fendi.Happy gila dapat jumpa dorang.Gila miss kat dorang.Bila dah jumpa tu,masing-masing sibuk tanya result final exam semester satu.And alhamdulillah lah sebab keputusan aku and kengkawan aku agak memberangsangkan.

Lepas semua kengkawan dah datang,kitorang pon beratur amik Borang Semakan Pendaftaran Pelajar Lama.And kat borang tu ade angka giliran sekali.Angka giliran aku 107.

*Borang Semakan Pendaftaran Pelajar Lama*




Lepas dah amik borang tu,kitorang pon tunggu giliran kat Cafe.Sambil menunggu tu,aku sempat lagi snap curi-curi gambar Sarah and Emma.Ape la agaknye yang dimenungkan si Sarah tu kan??Termenung sebab tak tau isi borang tu ke??hehehe..juz kidding Sarah :)




Ni plak time kitorang kena beratur panjang tuk pergi kat Jabatan Kewangan.Gila panjang la kena tunggu.Menyinga betul aku beratur panjang-panjang ni.And lagi menyinga bila ade orang tak beratur..Taktik-taktik tuk dorang potong barisan ialah dengan cara buat-buat salam kawan dorang yang tengah beratur and lepas tu terus potong barisan.Tak guna betul!Kebanyakannye student laki la yang wat cam tu.Ish tak gentlemen langsung!


Lepas dah settle semua hal kat Jabatan Kewangan,kitorang kena masuk kat makmal ni untuk dapatkan t/tangan petugas yang bertugas di setiap kaunter.Antara kaunter-kaunter yang ade kat makmal ni ialah kaunter tajaan,kaunter asrama,kaunter slip peperiksaan,kaunter invoice.So kitorang kena g setiap kaunter yang ade then barulah pendaftaran kitorang tu sempurna.And dengan rasminya kitorang dah menjadi pelajar semester dua Kolej Poly Tech Mara kl.


*Beginilah Kegedikan Emma dan Sarah bila berhadapan dengan lensa kamera.hahahah*

*Apa yang ko menungkan tu Emma??Teringat kat Achor ke??hehe*

*Sarah and Emma yang tengah berfikir panjang mengenai masa depan ke??hehehe*


*Aku yang gila kamera mula tunjuk belang dengan menangkap gambar sendiri.hahahah*


Lepas dah settle sume pendaftaran dalam pukul 12 lebih,kitorang g lunch sebab perut masing-masing dah buat konsert.Kitorang makan nasi ayam.Agak sedap gak la.Lepas dah kenyang,kitorang pon g la Pandan Lake sebab si Emma kata dia tak nak balik lagi.Time kat Lake ni kitorang sembang-sembang mengenai banyak perkara and sambil-sambil tu kitorang main skali buaian yang ade kat taman ni.hahaha.cm budak-budak tul.And sambil tu aku yang suka tangkap gambar ni pon ambillah gambar kengkwan aku ni.Ada yang candid,ade yang tak.
Around 2 pm kitorang pon balik umah.Penat gila.


star Pictures, Images and Photos bye-bye

0 comments:

Post a Comment