Friday, 9 January 2009

Khaty's Update

Salam.Salam.Salam.
First of all I want to appologize to u guys coz lately no update from me.
Im quite busy lately coz my new semester will start next week.
So I need to settle many things before my new semester open.
First aku kena kemaskini pendaftaran subjek untuk sem dua.
Banyak gila masalah dalam sistem kemaskini pendaftaran subjek tu.
Subjek yang tak sepatutnya aku ambil untuk sem dua pon ada jugak dalam list.
So aku tande jela subjek tu.Sebab aku kena print out slip pendaftaran subjek yang aku dah buat tu untuk disertakan masa hari pendaftran minggu depan.
Second, masalah yuran pengajian.Duh!Im pissed off!Kitorang kena bayar 20% yuran pengajian masa/sebelom hari pendaftaran nnt.Tp aku tak pasti kena byr yuran tuk sem satu or sem dua sebab aku still ade yuran tertunggak tuk sem satu.Tp td kwn aku bgtau kitorang kena bayar yuran tuk sem dua.Ok la masalah tu dah settle.

Semalam aku g kolej dengan my frenz tuk check senarai nama bg pelajar yang dapat tajaan MARA.And alhamdulillah la sebab nama aku and kwn aku tersenarai.Aku ingat aku tak dapat tp dapat jugak akhirnya.So kitorang pon pegilah bhg tajaan untuk ambil surat perjanjian.Korang nak tau tak banyak gila borang yang aku kena isi.Takut plak nak isi.hehehe.Lps isi kitorang kena g pesuruhjaya sumpah tuk cop borang tu.Banyak tul keje.Next week dah kena submit borang tu.
Hopefully semuanye berjalan dengan lancar la.



*Borang Tajaan MARA*


And hari ni pulak aku g Sentul.Rumah kwn aku untuk isi borang MARA tu sama-sama.Pening tul kepala kitorang isi borang tu coz ade ruangan yang kitorang tak paham mcm mana nak isi.
Cian kitorang sebab kitorang tak diberi taklimat cam ne nak isi borang tu.Setengah kawan aku dorang diberi taklimat cam ne nak isi borang tu.Hmmm.Unfair nye!Tp takpela.
Lepas isi borang tu,perut kitorang mula berbunyi sebab kelaparan.
So kitorang pon gerak la g KFC tuk lunch.And korang tau tak pe keistimewaan KFC Sentul??Keistimewaannye ialah semua pekerja KFC tu kurang upaya.Diorang semua bisu.
Memang unik la KFC Sentul.
And byk benda yang unik sbnrnye kat kawasan Sentul ni.Salah satunye lagi,masa otw nak g lunch tu,aku ternampak satu kawasan yang dipenuhi lembu.Byk gila lembu.Sampaikan aku jadi jakun.Heheheh.Hmmm.Memang unik.


*Kawasan ternak lembu*


p/s : Sori sebab lepas ni kemungkinan aku akan jarang mengupdate blog ni.Tp hope korang akan tetap mendarat kat blog aku yang tak seberapa ni.And tinggalkan comment ok

9 comments:

  1. biasala tu hani.
    naik takut sis nak isi borang2 tu sume.

    ReplyDelete
  2. wah!!!
    dpt mara..!!
    isi borang leklok ya...
    mau dibelanje...
    cewah...
    banyak tuh mara..
    bagus2...
    isi pelan2...

    ReplyDelete
  3. mau dibelanja??
    kalo de lebihn duit leh la ak banje ko :)

    ReplyDelete
  4. lebihan banyaknyela...
    hahaha
    aku gurau jer...
    overall brape dpt tok blaja ko..??

    ReplyDelete
  5. aku dpt tajaan penuh so dapat 42,630.00.
    every month ak dapat elaun sara diri 630.

    ReplyDelete
  6. wah...
    banyak tuh...
    42k...
    tp tok kolej brape jer..??
    hehehe

    ReplyDelete
  7. blaja leklok soo nnt pointer cgpa 3.5 above ko akan bayar 10% je..
    soo senangkan idup ko kemudian...
    semoga berjaya dalam pembelajaran anda!!
    hehehe

    ReplyDelete
  8. yrn kolej 18 ribu lbh je.
    tu yg aku ske gila dpt mara.
    cz kalo pointer 3.5 keats tak yh byr sume

    ReplyDelete