Saturday, 12 January 2008

WORRIED!!!

WORRIED!!!Perkataan tu je yg seringkali bermain di fikiran aku semenjak dua menjak ni..Korang nk tau npe??Hmm..semenjak dua menjak ni mak aku demam..Dia tak lalu mkn..Aku tkt sgt kalo peristiwa setahun lps berulang..Aku tak nk peristiwa tu berulang lagi..Ms aku f4,mak aku demam n tak larat nk buat sebrg keje..Kitorg buat kptsn tuk bwk dia g hospital..mak aku dimsskn ke hospital..Time kat hospital tu doktot ckp mak aku kena DIABETIS..Sepanjang 2-3 minggu mak aku kat hospital,aku yg temankn mak aku..
Dalam tempoh tu gak la aku tak g skul..Tp nsb bek la time tu nk dkt cuti sekolah..So kira aku tak g skul tuk bebrapa hr jela..Sepanjng aku kat hospital tmnkan mak aku,aku slalu ngs time dia tdo cz aku tak nk dia nmpak aku ngs..Aku tkt kehilngn dia!!!I love my mum so much!!!Ade satu hr ni mak aku tetiba ssh nk nafas..Aku dh mula rs bimbng..Mak aku dh siap pesan kat nenek aku kalo jd pape kat dia,dia nk nenek aku jaga aku elok2..Time tu aku ngs gila2..Aku cpt2 suroh bpak aku dtg kat hospital..Bila doktor dtg,doktor srh aku ngn nenek aku kuar..Cz dia nk tebuk blakang mak aku supaya pernafasan mak aku normal blk..Aku mengs kat luar bilik time tu..Aku dpt tgk mak aku dr luar tingkap..Mak aku ditebuk hidup2 tanpa sebrg bius..Muka mak aku nmpk tenang je time tu..Nsb bek ade nenek aku time tu..Kalo takde nenek aku time tu,aku tak tau cm ne ngn aku cz aku tak leh control diri time tu..Nenek aku yg tlg tenagkn aku..Tp alhamdulillah lps tebuk dia ok..
Skunk ni dia dmm n tak lalu mkn lg..Aku tak nk dia jd cm dulu!!!!Semenjak dua menjak ni aku takde mood langsg bla pk psl my mum..Hopefully dia juz dmm biasa..



Ibu,
Kasihmu seputih salju,
Menyeliputi kegagahan gunung,
Dengan kedinginan yang menyaman,
Rindumu adalah gumpalan awan,

Berarak redup pada gurun melarat kekontangan,
Mengguyur titis-titis hujan kecintaan,
Mimpinya setinggi langit impian,
Menatang bintang dengan cahaya harapan.

Ibu,
Marahmu siklon yang meradang,
Membantun akar pohon-pohon di ladang,
Melenyap segenap ternakan yang terbang.
Ibu,
Kau seorang srikandi jelmaan bidadari,
Turun ke bumi melunas janji.

6 comments:

  1. orngygtakmodikenali15 January 2008 at 21:20

    sy doakan kesihatan mak awk sentiasa.
    moge dia cepat sembuh =)

    ReplyDelete
  2. sy pon doakan kesihatan mak awk.
    amin.. =)

    ReplyDelete
  3. mak ko camne..??
    da sehat..??
    send my regards to her k..!!

    ReplyDelete
  4. mak aku dh ok dh..
    aku je yg tak ok..
    aku still dmm skit..
    tp tak teruk la..
    thz 4 ur concern..

    ReplyDelete
  5. take care of ur mum n always make her happy.. dun ever hurt her feelings.. pray for her health.. n stdy to make ur parents proud of u.. dun cry in front of ur mother.. it will make ur mother worse sad.. cool.. n if u want to cry, dun let her looks u crying.. but, dun worry.. u mother will be fine.. okay.. be confident.. aja aja fighting..

    ReplyDelete
  6. wish ur mum siht2 slalu :)

    ReplyDelete